Cannolistrutar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 strutar
- Deg
- 25 g smör
- 15 g mandelmjöl
- 1 msk socker
- 65 g vetemjöl
- 1 litet ägg
- 1.5 tsk Marsala, Amaretto eller outspädd saft
- Fyllning
- 200 g ricotta
- 60 g socker
- 30 g chokladknappar
- 1/4 tsk vaniljextrakt
- Kanderad frukt eller hackade nötter (hasselnöt, pistagenöt ...)
- Glass eller sorbet
Förberedelse
30 minuterTillagning
15 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Lägg smör i MicroCook Kanna 1 l, lägg på lock och smält i mikrovågsugnen i 1 minut, 360 watt. Tillsätt mandelmjöl, socker, mjöl, ägg och Marsala eller Amaretto och rör om med Degskrapa tills degen är jämn och släpper från kannan.
-
Lägg på lock och ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.
-
Låt ricottan rinna av i en sil. Pressa försiktigt ut överflödig vätska med Degskrapa.
-
Ta ut gallret ur ugnen och sätt ugnen på 180 °C, varmluft.
-
Dela degen i 4 lika stora bollar. Använd Multibrödkavel fylld med kallt vatten och kavla ut den första bollen till en oval platta på ca 10 x 15 cm, placera den sedan på en av Cornet Party. Gör likadant med resterande degbollar.
-
Ställ strutarna på det kalla ugnsgallret och grädda dem i ca 14–15 minuter. Låt dem vila i 5 minuter och lossna dem sedan från formarna och låt dem kallna helt.
-
Blanda ricottan med socker, chokladknappar och vanilj i en skål.
-
Fyll de gräddade strutarna med ricottasmeten och strö över kanderad frukt eller hackade nötter.