Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Cannolistrutar

  • Tupperware Cannolistrutar

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 strutar

  • Deg
  • 25 g smör
  • 15 g mandelmjöl
  • 1 msk socker
  • 65 g vetemjöl
  • 1 litet ägg
  • 1.5 tsk Marsala, Amaretto eller outspädd saft
  • Fyllning
  • 200 g ricotta
  • 60 g socker
  • 30 g chokladknappar
  • 1/4 tsk vaniljextrakt
  • Kanderad frukt eller hackade nötter (hasselnöt, pistagenöt ...)
  • Glass eller sorbet

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

15 minuter

Vilotid

5 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Lägg smör i MicroCook Kanna 1 l, lägg på lock och smält i mikrovågsugnen i 1 minut, 360 watt. Tillsätt mandelmjöl, socker, mjöl, ägg och Marsala eller Amaretto och rör om med Degskrapa tills degen är jämn och släpper från kannan.

  2. Lägg på lock och ställ i kylskåpet i ca 30 minuter.

  3. Låt ricottan rinna av i en sil. Pressa försiktigt ut överflödig vätska med Degskrapa.

  4. Ta ut gallret ur ugnen och sätt ugnen på 180 °C, varmluft.

  5. Dela degen i 4 lika stora bollar. Använd Multibrödkavel fylld med kallt vatten och kavla ut den första bollen till en oval platta på ca 10 x 15 cm, placera den sedan på en av Cornet Party. Gör likadant med resterande degbollar.

  6. Ställ strutarna på det kalla ugnsgallret och grädda dem i ca 14–15 minuter. Låt dem vila i 5 minuter och lossna dem sedan från formarna och låt dem kallna helt.

  7. Blanda ricottan med socker, chokladknappar och vanilj i en skål. 

  8. Fyll de gräddade strutarna med ricottasmeten och strö över kanderad frukt eller hackade nötter.

 
Top