Fräscha gurkrullar med cashewnötskräm
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 40 personer
- 300 g cashewnötter
- 1 vårlök
- 2,5 msk äppelcidervinäger
- Några kvistar gräslök eller mynta
- Salt och peppar
- 2 gurkor
- 40 tandpetare
Förberedelse
20 minuterTillagning
480 minuterSvårighetsgrad
SvårTillvägagångssätt
1. Blötlägg cashewnötterna i 1 l kallt vatten i Rundlett 1,5 l i 4–8 timmar.
2. Skär vårlöken i bitar. Låt cashewnötterna rinna av ordentligt och blanda dem med vårlöken.
3. Hacka cashewnötter och vårlök i FusionMaster Kvarn, använd Fin hålskiva, i en skål. När allt är finhackat, hacka det en gång till för att få ett ännu mer finhackat resultat.
4. Tillsätt äppelcidervinäger, finhackad gräslök eller mynta, salt och peppar, och rör om med Degskrapa.
5. Dela gurkorna i två delar. Använd Vertikal Grönsaksskalare för att skära båda halvorna i tunna skivor på längden. Lägg ut skivorna på Flexibel Skärbräda, lägg ca 1 msk cashewnötskräm på varje skiva och rulla sedan ihop dem och fäst med en tandpetare. Servera.
Tips! Även trevligt som förrätt med en grönsallad till. Cashewnötskrämen är också god som dippsås eller som pålägg på rostat bröd.