Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd Snacks
Tillbaka till resultat

Nutella bröd

  • Tupperware Nutella bröd

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer
  • 30 g jäst
  • 0,75 dl ljummen mjölk
  • 1 nypa salt
  • 50 g smält och svalnat smör
  • 0,6 ml (50 g) socker
  • 1 ägg
  • 4 koppar (250 g) vetemjöl
  • 8 tsk Nutella

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

25 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Lös upp jästen i mjölken med Rörsleven i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l. Tillsätt salt, smält smör, socker, ägg och mjöl och rör om tills degen är jämn. Täck skålen och låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme.
  2. Knåda degen igen och dela den i 8 kulor. Kavla ut varje kula med Multibrödkavel på mjölat Bake-to-Basics Degunderlag. Bred på 1 tsk Nutella med liten spatel, rulla kulan till en liten korv och dela den i två delar, så att det totalt blir 16 små rullar. 
  3. Lägg rullarna tätt tillsammans i botten av UltraPro™ Cocotte 1,8 l, täck över och låt jäsa igen till dubbel storlek.
  4. Grädda utan lock i 25 minuter vid 180 °C. 
  5. Låt brödet stå i minst 15 minuter innan det tas ur formen. Låt det svalna på ett bakgaller.
Top