Tillbaka till resultat
Nutella bröd
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- 30 g jäst
- 0,75 dl ljummen mjölk
- 1 nypa salt
- 50 g smält och svalnat smör
- 0,6 ml (50 g) socker
- 1 ägg
- 4 koppar (250 g) vetemjöl
- 8 tsk Nutella
Förberedelse
15 minuterTillagning
25 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Lös upp jästen i mjölken med Rörsleven i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l. Tillsätt salt, smält smör, socker, ägg och mjöl och rör om tills degen är jämn. Täck skålen och låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme.
- Knåda degen igen och dela den i 8 kulor. Kavla ut varje kula med Multibrödkavel på mjölat Bake-to-Basics Degunderlag. Bred på 1 tsk Nutella med liten spatel, rulla kulan till en liten korv och dela den i två delar, så att det totalt blir 16 små rullar.
- Lägg rullarna tätt tillsammans i botten av UltraPro™ Cocotte 1,8 l, täck över och låt jäsa igen till dubbel storlek.
- Grädda utan lock i 25 minuter vid 180 °C.
- Låt brödet stå i minst 15 minuter innan det tas ur formen. Låt det svalna på ett bakgaller.