Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd Snacks
Tillbaka till resultat

Grissini

  • Tupperware Grissini

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 5 personer

Deg:

  • 2,7 dl vetemjöl
  • 50 g riven parmesan
  • Skalet från 1 obesprutad citron
  • 50 g mjukt smör
  • 0,6 dl kallt vatten

”Panering” (valfri smak per degklump):

  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 tsk solrosfrö
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk riven ost

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

12 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

1. Blanda mjöl med riven parmesan och citronskal i Junior Vispskål 3 l. Rör ihop med det krämiga smöret (ska vara som majonnäs) och vattnet.

2. Värm ugnen till 200 °C utan ugnsgaller. Lägg Silikon Bakunderlägg med Kant på det kalla ugnsgallret.

3. Montera FusionMaster Kvarn (fin skiva och den vita spritsen) med Kakinsats med runt hål medium.

4. Fördela degen i 4 delar och ta den första degklumpen. Kör degen genom tratten och tryck med stämpeln medan du kör runt handtaget.

5. Gör degstänger av alla degklumpar i önskad längd (mellan 6–8 cm). Rulla stängerna från varje degklump i den ”panering” du vill ha och lägg stängerna på bakunderlägget.

6. Grädda i 12 minuter i 200 °C längst ner i ugnen.

7. Låt grissinipinnarna svalna innan du flyttar dem.

Top