Grissini
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 5 personer
Deg:
- 2,7 dl vetemjöl
- 50 g riven parmesan
- Skalet från 1 obesprutad citron
- 50 g mjukt smör
- 0,6 dl kallt vatten
”Panering” (valfri smak per degklump):
- 1 tsk sesamfrö
- 1 tsk solrosfrö
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkade örter
- 1 tsk riven ost
Förberedelse
15 minuterTillagning
12 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
1. Blanda mjöl med riven parmesan och citronskal i Junior Vispskål 3 l. Rör ihop med det krämiga smöret (ska vara som majonnäs) och vattnet.
2. Värm ugnen till 200 °C utan ugnsgaller. Lägg Silikon Bakunderlägg med Kant på det kalla ugnsgallret.
3. Montera FusionMaster Kvarn (fin skiva och den vita spritsen) med Kakinsats med runt hål medium.
4. Fördela degen i 4 delar och ta den första degklumpen. Kör degen genom tratten och tryck med stämpeln medan du kör runt handtaget.
5. Gör degstänger av alla degklumpar i önskad längd (mellan 6–8 cm). Rulla stängerna från varje degklump i den ”panering” du vill ha och lägg stängerna på bakunderlägget.
6. Grädda i 12 minuter i 200 °C längst ner i ugnen.
7. Låt grissinipinnarna svalna innan du flyttar dem.