Tillbaka till resultat
Ugnsbakad panerad kyckling
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 3 personer
till 3-4 portioner som middag eller uppskuren som fyllning till 6-8 frallor med exempelvis chilimajonnäs och isbergssallad.
- 3 hela kycklingbröst
- 30 g mjukt smör (eller 30 g majonnäs)
- 4 dl cornflakes
- 50 g riven parmesanost
- 2 msk torkad lök
- 1 nypa peppar
Förberedelse
10 minuterTillagning
35 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Värm ugnen till 180 °C. Dela kycklingbrösten i två halvor på längden och banka köttet så att det blir samma tjocklek på det.
- Smörj varje sida med smör med hjälp av Pensel. Placera på gallret som hör till Click n' Shake och ställ åt sidan.
- Använd Herb Chopper för att finfördela cornflakesen till smulor (i två satser) och placera pulvret i en Rundlett.
- Använd Herb Chopper för att hacka och blanda resterande ingredienser. Tillsätt cornflakessmulorna och rör om ordentligt.
- Häll hälften av cornflakesblandningen i botten av Click n' Shake, sätt i gallret med köttet och smula över resten av cornflakessmulorna över kycklingen.
- Förslut och skaka uppochnervänt och sedan upprätt 6–8 gånger.
- Placera kycklingen på locket till UltraPro 2 l och placera UltraPro-basen över som ett lock. Baka i ugnen i 180 °C i 20-25 minuter eller tills genomstekt.