Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Ugnsbakad panerad kyckling

  • Tupperware Ugnsbakad panerad kyckling

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 3 personer

till 3-4 portioner som middag eller uppskuren som fyllning till 6-8 frallor med exempelvis chilimajonnäs och isbergssallad.

  • 3 hela kycklingbröst
  • 30 g mjukt smör (eller 30 g majonnäs)
  • 4 dl cornflakes
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 msk torkad lök
  • 1 nypa peppar

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

35 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 180 °C. Dela kycklingbrösten i två halvor på längden och banka köttet så att det blir samma tjocklek på det.
  2. Smörj varje sida med smör med hjälp av Pensel. Placera på gallret som hör till Click n' Shake och ställ åt sidan.
  3. Använd Herb Chopper för att finfördela cornflakesen till smulor (i två satser) och placera pulvret i en Rundlett.
  4. Använd Herb Chopper för att hacka och blanda resterande ingredienser. Tillsätt cornflakessmulorna och rör om ordentligt.
  5. Häll hälften av cornflakesblandningen i botten av Click n' Shake, sätt i gallret med köttet och smula över resten av cornflakessmulorna över kycklingen.
  6. Förslut och skaka uppochnervänt och sedan upprätt 6–8 gånger.
  7. Placera kycklingen på locket till UltraPro 2 l och placera UltraPro-basen över som ett lock. Baka i ugnen i 180 °C i 20-25 minuter eller tills genomstekt.
Top