Enkelt bröd med vassle
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 25 g färsk jäst
- 1/2 dl kokande vatten
- 2 dl vassle eller kallt vatten
- 1/2 dl olja
- 1 tsk salt
- 5 dl vetemjöl + lite att strö över
Förberedelse
5 minuterTillagning
45 minuterVilotid
60 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Blanda vassle och kokande vatten och lös upp jästen.
-
Tillsätt olja, salt och mjöl och rör om ordentligt med Degskrapa.
-
Häll kokande vatten i behållaren till MultiServer och sätt i insatsen (durkslaget). Häll i degen och lägg på locket. Låt jäsa i ca 1 timme.
-
Värm ugnen till 200° C, varmluft.
-
Skölj UltraPro Oval 2 l och strö lite mjöl i botten. Sätt den på ett kallt ugnsgaller.
-
Ta ut insatsen ur MultiServer och häll den flytande degen i UltraPro Oval 2 l och sätt på locket.
-
Grädda brödet i ugnen i 35 minuter, ta sedan av locket och grädda i ytterligare 10 minuter.
Servera ljummet med t.ex. hemgjord färskost.