Choklad- och kokospops som inte behöver gräddas
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 25 g mörk choklad
- 50 g kokosflingor
- 50 g mascarpone
- 25 g socker
- 25 g mörk choklad till att sätta ihop med
- 12 träpinnar lämpliga för livsmedel
Förberedelse
15 minuterTillagning
2 minuterVilotid
30 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Tag ut mascarponen från kylskåpet och låt den bli rumstempererad.
-
Bryt 25 g mörk choklad i mindre bitar och lägg dem i MicroCook Kanna 1 l. Lägg på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 1 minut vid 360 watt, rör runt och tillaga i mikrovågsugnen i ytterligare 45 sek. Låt vila i 1 minut och rör om tills chokladen är helt smält. Vid behov, tillaga i ytterligare 20 sek.
-
Häll i kokosflingor, mascarpone och socker och blanda genast med Degskrapa till en jämn smet.
-
Sätt Silikon Minikupolform i FreezerSmart Låg 2,25 l och fördela blandningen i de 24 hålen. Tryck försiktigt med baksidan av en tesked och kyl i frysen i 30 minuter eller i kylskåp i 2 timmar.
-
Smält 20 g choklad (se punkt 1) och sätt sedan ihop halvorna till bollar med smält choklad och sätt i träpinnarna.
Mörk choklad blandad med tropisk kokos och färsk mascarpone – en slående kombination! Oavsett om du serverar dem på nästa fest eller som ett enkelt mellanmål är Choco-Coco-Pops helt perfekta, och allt som behövs är 5 ingredienser.