Chili con carne
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 grön paprika
- 1 Jalapeño (chili)
- 500 g färska tomater
- 1 msk kakaopulver
- 1 msk råsocker
- 500 g mald nötfärs
- 1 burk röda Kidney bönor (avrunnen vikt cirka 200 g)
- 1 tsk salt
- Färskmald peppar
Förberedelse
10 minuterTillagning
13 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
Hacka lök, vitlök, paprika och chili i ExtraChef och häll i MicroWave Tryckkokare II.
Hacka tomaterna i ExtraChef och häll i tryckkokaren.
Blanda i de övriga ingredienserna med Degskrapa. Lägg på locket och tillaga maträtten i 13 minuter i mikrovågsugn vid 900 watt. Låt maträtten vila i 10 minuter innan locket öppnas.
Servera med ris och guacamole.
Önskar du mer krydda i maträtten, tillsätter du (efter vilotiden):
2 msk tomatpuré, chilipulver efter smak och 25 g mörk choklad.