Squashspaghetti och snabb köttfärssås
Tillvägagångssätt
Ingredienser
3 portioner
- Squashspaghetti:
- 700 g squash
- 4 dl vatten
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
- Snabb köttfärssås:
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- 3 msk koncentrerad tomatpuré
- 1 oxbuljongtärning
- 1 tsk torkade örter (timjan, oregano)
- 250 g nötfärs
- 1 tsk socker
- 400 g krossade tomater
Förberedelse
20 minuterTillagning
12 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Squashspaghetti
Använd FusionMaster Spiralizer med Spaghettiinsatsen eller Handy Spiralizer till att riva squash till spaghetti. -
Häll 4 dl vatten i behållaren till Micro Urban Large. Placera squashspaghettin i det höga durkslaget och sätt det ovanpå behållaren och tillaga i mikrovågsugnen i 9-12 minuter, 900 watt (9 min. för al dente, 12 min. för att få en något mjukare squash).
-
Ta bort locket och ta av durkslaget från behållaren. Låt därefter rätten vila i 5 minuter.
-
Krydda med salt och peppar och häll över olivolja.
-
Servera squashspaghettin tillsammans med t.ex. en köttfärssås och riven parmesan.
-
Snabb köttfärssås
Hacka den skalade löken och vitlöken i Herb Chopper. -
Blanda lökblandningen med oljan i MicroCook Kanna 1 l, lägg på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 3 minuter, 600 watt.
-
Lägg i resten av ingredienserna i kannan. Rör om ordentligt med Visp.
-
Lägg på locket igen och tillaga i mikrovågsugnen i 41⁄2 minuter, 600 watt, rör om och tillaga igen i 41⁄2 minuter.
Tips: Du kan även göra tagliatelle (med Tagliatelleinsatsen), men öka på koktiden med 2 minuter.