Kyckling med kokosmjölk
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 portioner
- Sås:
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 msk limesaft
- 1 lime
- 1 msk mald gurkmeja
- 1 msk mald koriander
- 1 msk mald spiskummin
- 1 tsk röd chilipulver
- 1 tsk salt
- Tillagning av kyckling:
- 600 g kycklingbröstfilé
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 msk majsstärkelse, ex. Maïzena
- Vid servering:
- 1 dl kokosmjölk
- 2 msk kokosflingor
Förberedelse
20 minuterTillagning
10 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Hacka och blanda alla ingredienserna till såsen i ExtraChef.
-
Skär kycklingbrösten i mindre, lika stora delar med U-series Kockkniv och placera dem i botten av MicroWave Fast Cooker.
-
Häll över såsen och blanda med Degskrapa. Låt kycklingen marinera i 10 minuter.
-
Tillsätt grönsaksbuljong och Maïzenaredningen och blanda igen.
-
Tillaga maträtten i mikrovågsugnen i 10 minuter, 900 watt och låt maträtten vila i 5 minuter innan locket öppnas.
-
Rör i kokosmjölken i såsen och strö över kokosflingor före servering. Servera med nudlar eller ris.