Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Kyckling med kokosmjölk

  • Tupperware Kyckling med kokosmjölk

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 portioner

  • Sås:
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 msk limesaft
  • 1 lime
  • 1 msk mald gurkmeja
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk röd chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Tillagning av kyckling:
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk majsstärkelse, ex. Maïzena
  • Vid servering:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

10 minuter

Vilotid

5 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Hacka och blanda alla ingredienserna till såsen i ExtraChef.

  2. Skär kycklingbrösten i mindre, lika stora delar med U-series Kockkniv och placera dem i botten av MicroWave Fast Cooker.

  3. Häll över såsen och blanda med Degskrapa. Låt kycklingen marinera i 10 minuter.

  4. Tillsätt grönsaksbuljong och Maïzenaredningen och blanda igen.

  5. Tillaga maträtten i mikrovågsugnen i 10 minuter, 900 watt och låt maträtten vila i 5 minuter innan locket öppnas.

  6. Rör i kokosmjölken i såsen och strö över kokosflingor före servering. Servera med nudlar eller ris.

 
Top