Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Vanilj- och jordgubbsglass

  • Tupperware Vanilj- och jordgubbsglass

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde, (mycket kall)
  • 200 g kondenserad mjölk
  • 300 g jordgubbar
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl florsocker

Förberedelse

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Skrapa kornen ur vaniljstången.

  2. Vispa grädden hård i Speedy Chef II. Tillsätt vaniljkorn och hälften av den kondenserade mjölken och vänd försiktigt blandningen.

  3. Mixa jordgubbarna mycket fint i Smooth Chopper. Tillsätt resten av den kondenserade mjölken och mixa igen.

  4. Vispa äggvitorna mycket hårda i Speedy Chef II. Tillsätt florsocker och vispa igen.

  5. Blanda jordgubbs- och äggviteblandningen.   

  6. Häll hälften av jordgubbsblandningen i Jello Ring 1,5 l och därefter gräddblandningen och avsluta med resten av jordgubbsblandningen.

  7. Frys glassen i minst 8 timmar.

  8. Ta ut glassen ur frysen 10 minuter före servering. Häll eventuellt lite varmt vatten på formen för att innehållet ska lossna lättare.  

 
Top