Vanilj- och jordgubbsglass
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 1 vaniljstång
- 2 dl vispgrädde, (mycket kall)
- 200 g kondenserad mjölk
- 300 g jordgubbar
- 2 äggvitor
- 1.5 dl florsocker
Förberedelse
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skrapa kornen ur vaniljstången.
-
Vispa grädden hård i Speedy Chef II. Tillsätt vaniljkorn och hälften av den kondenserade mjölken och vänd försiktigt blandningen.
-
Mixa jordgubbarna mycket fint i Smooth Chopper. Tillsätt resten av den kondenserade mjölken och mixa igen.
-
Vispa äggvitorna mycket hårda i Speedy Chef II. Tillsätt florsocker och vispa igen.
-
Blanda jordgubbs- och äggviteblandningen.
-
Häll hälften av jordgubbsblandningen i Jello Ring 1,5 l och därefter gräddblandningen och avsluta med resten av jordgubbsblandningen.
-
Frys glassen i minst 8 timmar.
-
Ta ut glassen ur frysen 10 minuter före servering. Häll eventuellt lite varmt vatten på formen för att innehållet ska lossna lättare.