Krispig jätte-småkaka med mascarpone och grädde
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- Smörkaka
- 150 g vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 1 nypa salt
- 120 g smör
- 3 äggulor
- Mascarpone med grädde
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 225 g mascarpone
Förberedelse
15 minuterTillagning
30 minuterVilotid
30 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut ugnsgallret från ugnen och förvärm till 180° utan varmluft.
-
Häll i alla ingredienser i Vispskål 2,75 l och knåda med fingrarna till dess att degen är jämn och håller ihop utan några synliga smörklumpar. Undvik att knåda degen för länge.
-
Placera Silikon Bakunderlägg med kant på det kalla ugnsgallret. Placera MicroPro Ring mitt på Silikon Bak- underlägg med kant.
-
Häll degen i MicroPro Ring och platta ut med Degskrapa.
-
Sätt gallret på den näst lägsta nivån i ugnen och grädda i cirka 28-30 minuter.
-
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt innan du stjälper upp den (ca 30 minuter).
-
Servera med Mascarpone med grädde: Blanda visp- grädde, florsocker och vaniljsocker i Eazy Speedy. Vispa på hastighet I tills det bildas styva toppar. Häll i mjuk mascarpone i EZ Speedy, byt till hastighet II och vispa tills det blir jämnt och krämigt.