Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Krispig jätte-småkaka med mascarpone och grädde

  • Tupperware Krispig jätte-småkaka med mascarpone och grädde

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • Smörkaka
  • 150 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 120 g smör
  • 3 äggulor
  • Mascarpone med grädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 225 g mascarpone

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

30 minuter

Vilotid

30 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Ta ut ugnsgallret från ugnen och förvärm till 180° utan varmluft.

  2. Häll i alla ingredienser i Vispskål 2,75 l och knåda med fingrarna till dess att degen är jämn och håller ihop utan några synliga smörklumpar. Undvik att knåda degen för länge.

  3. Placera Silikon Bakunderlägg med kant på det kalla ugnsgallret. Placera MicroPro Ring mitt på Silikon Bak- underlägg med kant.

  4. Häll degen i MicroPro Ring och platta ut med Degskrapa.

  5. Sätt gallret på den näst lägsta nivån i ugnen och grädda i cirka 28-30 minuter.

  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt innan du stjälper upp den (ca 30 minuter).

  7. Servera med Mascarpone med grädde: Blanda visp- grädde, florsocker och vaniljsocker i Eazy Speedy. Vispa på hastighet I tills det bildas styva toppar. Häll i mjuk mascarpone i EZ Speedy, byt till hastighet II och vispa tills det blir jämnt och krämigt. 

 
Top