Tillbaka till resultat
Hollandaisesås
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 portion
- 3 dl varmt vatten
- 2 msk mjöl
- 4 äggulor
- 1 msk citronsaft
- 100 g mjukt smör
- salt och peppar
Förberedelse
10 minuterTillagning
3 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Vispa ner mjöl, salt, peppar, äggulor och citronsaft I MicroCook Kanna 1 l med Plastvisp.
-
Lägg på locket och tillaga i mikrovågsugn i 3 – 3 ½ minuter, 600 watt. Öppna, rör försiktigt runt, lägg på locket igen och låt vila i 5 minuter.
-
Tillsätt det mjuka smöret lite åt gången och vispa tills såsen är mjuk och krämig.
-
Servera hollandaisesås till fisk, sparris, purjolök med mera.