Vaniljkräm
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 portion
- 2 msk socker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk majsstärkelse
- 2.5 dl mjölk
Förberedelse
10 minuterTillagning
3 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Häll socker, ägg, vaniljsocker och majsstärkelse i MicroCook Kanna 1 l. Rör om ordentligt med Visp, sätt på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 20 sekunder, 600 watt.
-
Rör runt i blandningen med Visp. Häll mjölken i kannan, rör om igen, lägg på lock och tillaga i mikrovågsugnen i 1,5 minut, 800 watt.
-
Ta ut kannan ur mikrovågsugnen och rör om. Sätt tillbaka kannan i mikrovågsugnen med locket på och tillaga i ytterligare 1,5 minut, 800 watt.
-
Krämen har nu kokats upp och stelnat, men vaniljen kanske inte är helt fördelad, så rör om väl.
-
Kyl vaniljkrämen innan den används som fyllning mellan lagren i t.ex. en tårta.