Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Potatis-/chokladmuffins

  • Tupperware Potatis-/chokladmuffins

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer
  • Ingredienser till 6 muffins
  • 140 g potatis
  • 0,5 dl vatten
  • 40 g mjukt smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 70 g (ca 1,5 dl) hasselnötsmjöl
  • 1 msk kakao
  • 0,5dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 40 g mörk choklad
  • 25 g grovt hackade hasselnötter
  • 2 tsk vaniljsocker

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

30 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

Ta ut gallret ur ugnen, placera Silikon Bakunderlägg med kant på det och värm upp ugnen till 180 °C.

Skala potatisen och skär i mindre bitar.

Häll vatten och potatis i MicroCook Kanna 1 l, lägg på lock och tillaga i 6–7 minuter på 600 watt. Låt vila i 5 minuter. Häll av vattnet och mosa med Grönsaksstöt.

Vispa smör och florsocker i ExtraChef med vispinsats. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt potatis, hasselnötsmjöl, kakao, mjöl och bakpulver och vispa igen.

Smält chokladen i mjölk i MicroCook Kanna 1 l i 1,5 minut på 600 watt. Blanda försiktigt i smeten och fördela i Silikon Cupcakeform.

Strö över hasselnötter och vaniljsocker och grädda i 30 minuter.

Tips:
Servera med grekisk yoghurt blandat med lite vaniljsocker.

Top