Potatis-/chokladmuffins
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- Ingredienser till 6 muffins
- 140 g potatis
- 0,5 dl vatten
- 40 g mjukt smör
- 0,5 dl florsocker
- 2 ägg
- 70 g (ca 1,5 dl) hasselnötsmjöl
- 1 msk kakao
- 0,5dl mjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 40 g mörk choklad
- 25 g grovt hackade hasselnötter
- 2 tsk vaniljsocker
Förberedelse
15 minuterTillagning
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
Ta ut gallret ur ugnen, placera Silikon Bakunderlägg med kant på det och värm upp ugnen till 180 °C.
Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Häll vatten och potatis i MicroCook Kanna 1 l, lägg på lock och tillaga i 6–7 minuter på 600 watt. Låt vila i 5 minuter. Häll av vattnet och mosa med Grönsaksstöt.
Vispa smör och florsocker i ExtraChef med vispinsats. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt potatis, hasselnötsmjöl, kakao, mjöl och bakpulver och vispa igen.
Smält chokladen i mjölk i MicroCook Kanna 1 l i 1,5 minut på 600 watt. Blanda försiktigt i smeten och fördela i Silikon Cupcakeform.
Strö över hasselnötter och vaniljsocker och grädda i 30 minuter.
Tips:
Servera med grekisk yoghurt blandat med lite vaniljsocker.