Underbar Cheesecake
Tillvägagångssätt
Ingredienser
5 personer
- 5 grahamskex
- 2 msk socker
- 1/8 tsk mald kanel
- 3 msk smör, smält
- Till fyllningen
- 225 g färskost, rumstempererad
- 1.3 dl socker
- 1/4 tsk vaniljextrakt
- 1.25 dl vispgrädde
- 1 nypa salt
- Till servering
- Citronskivor och citroncoulis
- Valfri topping
- Hackade nötter
Förberedelse
15 minuterTillagning
8 minuterVilotid
1Svårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Häll grahamkex, socker och kanel i ExtraChef med knivinsats. Sätt på locket och dra i snöret tills kexen är smulade. Tillsätt smör och dra i snöret tills du får en jämn smet.
-
Placera MicroPro Ring i basen på MicroPro Grill och fyll ringen med grahamblandningen. Använd Grönsaksstöt och tryck ner smeten till ett jämnt lag.
-
Sätt locket i hög position och kör i mikrovågsugnen i 8 minuter, 600 watt. Låt skorpan svalna innan du ta bort ringen. När kakan har svalnat helt, flytta över den i FreezerSmart Låg 2,25 l tillsammans med MicroPro Ring och ställ åt sidan.
-
Gör fyllningen: Häll alla ingredienser utom vispgrädden i en rengjord ExtraChef med vispinsats. Sätt på locket och dra i snöret tills innehållet fått en slät konsistens. Ställ åt sidan.
-
Häll vispgrädden i Eazy Speedy, sätt på locket och vispa tills grädden får fasta toppar. Häll ner den vispade grädden i färskostblandningen i ExtraChef, och vänd försiktigt ner den med Degskrapa tills smeten är jämn.
-
Fördela färskostblandningen på kakbottnen med hjälp av Degskrapa. Förslut och placera FreezerSmart Låg 2,25 l i frysen i 1 timme.
-
Låt kakan vila i 5 minuter i rumstemperatur innan du tar ut den ur formen. Använd Degskrapa för att ta ut din cheesecake ut MicroPro Ring.
-
Dekorera med citroncoulis och citronskivor.