Theångad torsk och primörer
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 3 morötter
- 12 vårlökar
- 12 g rökigt svart te (eller Earl Grey)
- 1 tsk havssalt
- 600 g tjock färsk torskfilé
- 1 knippe rädisor
- peppar
- olivolja (till servering)
Förberedelse
15 minuterTillagning
12 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Häll 4 dl vatten och 10 g svart the i basen på Micro Urban Large.
-
Tvätta och skölj de späda morötterna och lökarna. Skär morötterna med Handy Spiralizer. Skär lökarna i hälften på längden och lägg dem i det djupa durkslaget.
-
Hacka 2 g av teet i Herb Chopper. Ta bort knivinsatsen och tillsätt havssaltet. Skär fisken i sex bitar, gnugga in teblandningen och placera filébitarna i det låga durkslaget.
-
Placera båda durkslagen i basen på Micro Urban Large, sätt på locket och kör i mikrovågsugnen i 12 minuter, 900 watt. Låt vila i 5 minuter.
-
Skiva rädisorna på SpeedyMando.
-
Servera torsken med de ångkokta grönsakerna och skivade rädisorna. krydda med peppar och häll över lite olivolja.