Småkakor med färgade rutor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
40 kakor
- 150 g vetemjöl
- 50 g socker
- 100 g smör
- 1 knivsudd salt
- 1 äggula
- 20 vingummin
Förberedelse
20 minuterTillagning
10 minuterVilotid
30 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Blanda mjöl, socker, smör, salt och äggula i ExtraChef. Ta bort knivinsatsen, knåda blandningen för hand och forma degen till en sammanhängande massa.
-
Lägg degen i Mini Rundlett 6 dl och låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
-
Värm ugnen till 180 °C (inte varmluft).
-
Mjöla Degunderlägg lätt, kavla degen med Multibrödkavel fylld med kallt vatten och med 3 mm Kakformar på. Om degen är för lös tillsätter du mer mjöl så att den inte fastnar i degunderlägget.
-
Stansa ut småkakorna och placera dem på två Silikon Bakunderlägg med kant (lägg dem på kalla bakplåtar).
-
Skär eller stansa ut småkakornas mitt. Dela vingummina på hälften och placera en bit vingummi i mitten på varje kaka.
-
Grädda varje plåt var för sig i ca 8–10 min. Låt småkakorna svalna helt innan du tar bort dem från Bakunderlägg.