Hemgjord yoghurt
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 8.5 dl mjölk 3%
- 150 g yoghurt
Förberedelse
5 minuterTillagning
720 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Placera 6 Tumblers i Yoghurt Maker.
-
Värm mjölken till strax under kokpunkten.
-
Efter att mjölken har värmts upp, låt den svalna till 40 grader. Först då tillsätts yoghurten. Rör om tills den är väl blandad”
-
Häll blandningen i 6 tumblers och sätt på locken.
-
Häll i mycket varmt vatten från vattenkranen i Yoghurt Maker, låt vattnet stiga mellan alla Tumblers tills det är 2 cm kvar till den övre kanten på Yoghurt Maker.
-
Sätt på locket på Yoghurt Maker. Yoghurten ska stå i 6–12 timmar i Yoghurt Maker i rumstemperatur.
-
Ta sedan bort varje Tumbler från Yoghurt Maker och förvara i kylskåp tills yoghurten ska serveras.
*Tips: För att göra hemlagad yoghurt behöver du en aktiv yoghurtkultur från en livsmedelsbutik (gärna opastöriserad). Nästa gång kan du använda en yoghurt som du har gjort själv med Yoghurt Maker. Efter att du har gjort yoghurt tre gånger behöver du använda en ny från en livsmedelsbutik.