Chocolate Chip Cookies
Tillvägagångssätt
Ingredienser
16 Kakor
- 175 g vetemjöl
- 7 g bakpulver
- 1 stor nypa salt
- 120 g farinsocker
- 110 g smör
- 1 ägg
- 225 g hackad choklad
Förberedelse
10 minuterTillagning
10 minuterVilotid
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut gallret från ugnen och värm till 180 °C utan varmluft.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en mellanstor skål.
-
I Eazy Mått & Mix 1,25 l vispar du ihop farinsocker med det rumstempererade smöret. Häll i ägget och vispa igen.
-
Häll i de torra ingredienserna i Eazy Mått & Mix och blanda tills du har en jämn kakdeg. Vänd i den hackade chokladen.
-
Placera Silikon Bakunderlägg med kant på det kalla ugnsgallret eller en bakplåt.
-
Använd Mellanstor MultiScoop och gröp ur 16 delar som placeras på Silikon Bakunderlag. Platta ut delarna något med baksidan av MultiScoop.
-
Grädda i ca 10 minuter och låt svalna helt innan servering.
Tips: Gräddningstiden kan justeras med någon minut beroende på om du gillar mjuka eller knapriga kakor.