Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Sallad
Tillbaka till resultat

Thailändsk risnudelsallad

  • Tupperware Thailändsk risnudelsallad ultimate-mixing-bowl-thai-rice-noodle-salad-02.jpg
  • Tupperware Thailändsk risnudelsallad ultimate-mixing-bowl-thai-rice-noodle-salad-03.jpg

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 250 g tunna vermicelli-risnudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 medelstor gurka
  • 300 g kokta räkor eller kyckling
  • 8 korianderkvistar
  • 3 msk sesamfrön
  • 45 ml risvinäger
  • 60 ml soja
  • 3 msk sesamolja
  • Chilipulver eller chiliflakes efter smak

Förberedelse

20 minuter

Vilotid

5 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Lägg risnudlar i Ultimate Vispskål 3,5 l. Häll hett vatten över nudlarna så att de täcks (60–70 °C, inte kokande).

  2. Låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet med hjälp av Vispkrans. Skölj med kallt vatten och låt rinna av igen.

  3. Skiva paprikan tunt. Spiralisera (strimla) gurkan till spagetti med hjälp av Handy Spiralizer. Skiva räkorna eller kycklingen tunt.

  4. Blanda alla ingredienser i Ultimate Vispskål 3,5 l tillsammans med de avrunna risnudlarna. Sätt på locket och skaka ordentligt så att allting blandas.

  5. Ställ in i kylen fram till servering.

 
Top