Thailändsk risnudelsallad
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 250 g tunna vermicelli-risnudlar
- 1 röd paprika
- 1 medelstor gurka
- 300 g kokta räkor eller kyckling
- 8 korianderkvistar
- 3 msk sesamfrön
- 45 ml risvinäger
- 60 ml soja
- 3 msk sesamolja
- Chilipulver eller chiliflakes efter smak
Förberedelse
20 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Lägg risnudlar i Ultimate Vispskål 3,5 l. Häll hett vatten över nudlarna så att de täcks (60–70 °C, inte kokande).
-
Låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet med hjälp av Vispkrans. Skölj med kallt vatten och låt rinna av igen.
-
Skiva paprikan tunt. Spiralisera (strimla) gurkan till spagetti med hjälp av Handy Spiralizer. Skiva räkorna eller kycklingen tunt.
-
Blanda alla ingredienser i Ultimate Vispskål 3,5 l tillsammans med de avrunna risnudlarna. Sätt på locket och skaka ordentligt så att allting blandas.
-
Ställ in i kylen fram till servering.