Mini-croissant med skinka och ost
Tillvägagångssätt
Ingredienser
16 personer
- 1 smördeg
- 1 äggula
- 15 ml mjölk
- 3 skivor skinka
- 30 g ost, t.ex. gruyère
- vatten till att försluta croissanterna
Förberedelse
15 minuterTillagning
12 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 200 °C.
-
Vik degen över Croissant Maker och använd Multibrödkavel till att rulla över degen så att den skärs ut i trekanter.
-
Använd Croissant Maker Sked till att skära bort överflödig deg från kanten.
-
Fördela lite vatten på spetsen av varje trekant så att du kan stänga dem senare när de är fyllda.
-
Använd Croissant Maker Sked för att fördela 1 sked fyllning på varje trekant.
-
Lyft degen försiktigt från den breda änden av trekanten och rulla in mot spetsen. Ju hårdare de rullas, desto bättre blir slutresultatet. Fortsätt på samma sätt med resten av trekanterna
-
Placera croissanterna på Silikon Bakunderlägg med kant. Fördela dem jämnt över bakunderlaget eftersom de kommer att svälla under gräddningen.
-
Pensla croissanterna med äggula med hjälp av Pensel.
-
Grädda croissanterna i ugnen i ca 10–12 minuter.