Halloumiburgare
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- Till marinaden:
- 1/2 knippe persilja
- 1/2 tsk timjanblad
- 1/2 tsk rivet ekologiskt citronskal
- 4 msk solrosolja
- Till hamburgarna:
- 200 g Halloumi
- 2 hamburgerbröd
- 4 salladsblad
- 1/2 aubergine eller zucchini
- 1/2 msk solrosolja
- 1/2 ekologisk gurka eller 1 tomat
- Till dippsåsen:
- 100 g naturell yoghurt
- 50 g gräddfil
- 1/2 tsk citronzest
- salt och peppar
- en nypa socker
Förberedelse
15 minuterTillagning
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Lägg de sköljda och torkade örtbladen i SuperSonic Chopper Stor och finhacka. Lägg ½ msk åt sidan. Lägg de återstående örtbladen i en skål och häll i citronskal och olja och blanda ihop. Lägg i den skivade halloumin och låt marinera i två timmar.
-
Låt halloumin rinna av och lägg sedan skivorna på MicroPro Grill, placera locket i lågt läge och grilla i 4–5 minuter vid 1000W. Vänd halloumin och grilla i ytterligare 2–3 minuter
-
Skiva aubergine eller zucchini med Mando Junior (tjocklek III). Pensla på olja med hjälp av Bakpensel och grilla i 2 minuter på vardera sidan och även här med MicroPro Grill (låg position).
-
Rosta hamburgerbröden lätt på grillen med den platta sidan nedåt. Bygg till sist hamburgaren: den nedre halvan med sallad och grönsaker, halloumi ovanpå följt av gurka eller tomatskivor.
-
Förbered dippen genom att blanda de återstående örterna med de andra ingredienserna. Lägg på en klick på halloumin och lägg sedan den sista toppingen ovanpå och sedan det övre hamburgerbrödet.
Det underbara med grillmat är att det är så enkelt att erbjuda alternativ för varje smak och diet. En fantastisk vegetarisk maträtt innehåller den omåttligt populära halloumin. Härligt salt, knaprig och saftig – det är en mångsidig ost som smakar utsökt bra grillad och den kan kombineras med många andra ingredienser och smaker. Använd basingredienserna, fortsätt sedan med att ”bygga din egen burgare” och skapa din drömrätt oavsett om den är enkel eller fantasifullt kombinerad med alla möjliga fyllningar, dressingar och såser.
Proffstips: Använd utsökta rester och överblivna ingredienser från kylskåpet som pålägg! Paprika, svamp, avokado eller lök är utmärkta kandidater.