Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Focaccia - Med potatis och rosmarin.

  • Tupperware Focaccia - Med potatis och rosmarin. ultimate-mixing-bowl-focaccia-03.jpg

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 15 g jäst
  • 350 g vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 msk olivolja
  • 2 färska rosmarinstjälkar
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 potatis i tunna skivor skuren med Mando- Junior

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

30 minuter

Vilotid

40 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Rör ut jäst i ljummet vatten i Ultimate Vispskål 3,5 l och häll sedan i salt.

  2. Tillsätt mjöl lite i taget under omrörning. Sätt på locket och låt den klibbiga degen jäsa. Ställ skålen i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 20–30 minuter.

  3. Ta ut ugnsgallret ur ugnen och värm ugnen till 200 °C, varmluft. Placera Silikonform Rektangulär på det kalla gallret.

  4. Knåda degen snabbt och skrapa ut den i bakformen.

  5. Gör djupa hål i degen med två fingrar. Pensla degen med olivolja, sprid ut potatisskivorna och rosmarinkvistarna och strö över flingsalt.

  6. Grädda på den mellersta falsen i ugnen i ca 30 minuter i 200 °C.

  7. Låt Focaccian svalna i formen i ca 10 min innan du tar ur den. Servera ljummen till t.ex. en lasagne eller som en del av smårätter.

 
Top