Focaccia - Med potatis och rosmarin.
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 2 dl ljummet vatten
- 1/2 tsk salt
- 15 g jäst
- 350 g vetemjöl
- Fyllning
- 2 msk olivolja
- 2 färska rosmarinstjälkar
- 1.5 tsk flingsalt
- 1 potatis i tunna skivor skuren med Mando- Junior
Förberedelse
15 minuterTillagning
30 minuterVilotid
40 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Rör ut jäst i ljummet vatten i Ultimate Vispskål 3,5 l och häll sedan i salt.
-
Tillsätt mjöl lite i taget under omrörning. Sätt på locket och låt den klibbiga degen jäsa. Ställ skålen i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 20–30 minuter.
-
Ta ut ugnsgallret ur ugnen och värm ugnen till 200 °C, varmluft. Placera Silikonform Rektangulär på det kalla gallret.
-
Knåda degen snabbt och skrapa ut den i bakformen.
-
Gör djupa hål i degen med två fingrar. Pensla degen med olivolja, sprid ut potatisskivorna och rosmarinkvistarna och strö över flingsalt.
-
Grädda på den mellersta falsen i ugnen i ca 30 minuter i 200 °C.
-
Låt Focaccian svalna i formen i ca 10 min innan du tar ur den. Servera ljummen till t.ex. en lasagne eller som en del av smårätter.