Småkakor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
30 småkakor
- 125 g smör (rumstempererat)
- 100 g socker
- 1 medelstort ägg
- 250 g vetemjöl
- 1 nypa salt
- Tillsätt ev. Önskad smaksättning
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- Rivet skal från 0,5 citron
Förberedelse
20 minuterTillagning
10 minuterVilotid
25 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Blanda socker, ägg och smör i Ultimate Vispskål 3,5 l.
-
Tillsätt mjöl och salt. Blanda det med Degskrapa tills du får en fast deg. Låt degen stå i kylen i 30 minuter.
-
Värm ugnen till 200 °C varmluft.
-
Placera Silikon Bakunderlägg på ett kallt ugnsgaller.
-
Använd FusionMaster Kvarn med kakinsatsen. Gör olika småkakor och lägg dem på bakunderlägget.
-
Grädda i cirka 10 minuter och låt dem svalna innan du tar bort dem från bakunderlägget.
TIPS
Blanda 30 g socker och 30 g finhackade hassel- eller valnötter och strö det över kakorna innan gräddning.