Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Smördegspaj med frukt

  • Tupperware Smördegspaj med frukt

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 100 g vetemjöl
  • 60 g socker
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 80 g smör (skuret i små bitar)
  • 2 äggulor
  • VÄLJ EN AV TOPPINGARNA:
  • Apelsinpaj:
  • 50 g apelsinsylt
  • 3 apelsiner (skalade och skurna i tunna skivor)
  • Hallon- eller Jordgubbskrämpaj:
  • 175 ml vispgrädde
  • 200 g hallon eller jordgubbar
  • 1/2 msk florsocker (att vända frukten i)
  • Hasselnötskräm- och chokladpaj med päron:
  • 50 g choklad och hasselnötskräm
  • 4 päronhalvor på burk (hälls av och skärs i tunna skivor)

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

29 minuter

Vilotid

30 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Ta ut gallret ur ugnen och värm upp ugnen till 180 °C.

  2. Kombinera alla ingredienser i Ultimate Vispskål 3,5 l och knåda med fingrarna tills du får en jämn och fin deg utan synliga smörbitar. Undvik att knåda degen för mycket.

  3. Tryck ut degen jämnt i Silikonform Liten Rund och platta ut med Degskrapa.

  4. Lägg Silikonform Liten Rund på det kalla ugnsgallret, ställ gallret på näst längst ner i ugnen och grädda i 27–29 minuter.

  5. Låt svalna helt, ca 30 minuter, innan du försiktigt tar ut pajen ur formen och toppar den med önskade ingredienser. Fördela först sylt, vispad grädde ellerchoklad och hasselnötskräm med Liten Degskrapa. Arrangera sedan frukten ovanpå pajen. Servera eventuellt med vispad grädde.

 
Top