Smördegspaj med frukt
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 100 g vetemjöl
- 60 g socker
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 80 g smör (skuret i små bitar)
- 2 äggulor
- VÄLJ EN AV TOPPINGARNA:
- Apelsinpaj:
- 50 g apelsinsylt
- 3 apelsiner (skalade och skurna i tunna skivor)
- Hallon- eller Jordgubbskrämpaj:
- 175 ml vispgrädde
- 200 g hallon eller jordgubbar
- 1/2 msk florsocker (att vända frukten i)
- Hasselnötskräm- och chokladpaj med päron:
- 50 g choklad och hasselnötskräm
- 4 päronhalvor på burk (hälls av och skärs i tunna skivor)
Förberedelse
10 minuterTillagning
29 minuterVilotid
30 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut gallret ur ugnen och värm upp ugnen till 180 °C.
-
Kombinera alla ingredienser i Ultimate Vispskål 3,5 l och knåda med fingrarna tills du får en jämn och fin deg utan synliga smörbitar. Undvik att knåda degen för mycket.
-
Tryck ut degen jämnt i Silikonform Liten Rund och platta ut med Degskrapa.
-
Lägg Silikonform Liten Rund på det kalla ugnsgallret, ställ gallret på näst längst ner i ugnen och grädda i 27–29 minuter.
-
Låt svalna helt, ca 30 minuter, innan du försiktigt tar ut pajen ur formen och toppar den med önskade ingredienser. Fördela först sylt, vispad grädde ellerchoklad och hasselnötskräm med Liten Degskrapa. Arrangera sedan frukten ovanpå pajen. Servera eventuellt med vispad grädde.