Pommes Duchesse
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 600 g potatis
- 40 g smör skuret i mindre tärningar
- 3 äggulor
- 1 nypa salt och peppar
- 1 nypa krossad muskotnöt
Förberedelse
15 minuterTillagning
43 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skala potatisarna med Vertikal Grönsaksskalare, skölj och skär dem i mindre bitar.
-
Häll 4 dl vatten i den stora behållaren som tillhör Micro Urban Large. Lägg potatisbitarna i den Stora Silen. Lägg på det tjocka locket. Ställ in Micro Urban Large i mikrovågsugnen och tillaga i 25 minuter vid 600 watt. Låt svalna i 10 minuter.
-
Ta ut ugnsgallret ur ugnen och värm upp ugnen till 220 °C.
-
Lägg potatisbitarna i Ultimate Vispskål 3,5 l och mosa dem med Grönsaksstöten.
-
Tillsätt smöret och rör om med Degskrapa. Tillsätt sedan äggulorna. Om blandningen är för flytande, vispa försiktigt med en Visp för att få den att stelna. Tillsätt salt, peppar och muskotnöt och blanda väl.
-
Placera Silikon Bakunderlägg med kant på det kalla ugnsgallret. Använd Spritspåse och rosettyll och spritsa potatisrosetter på bakplåten.
-
Placera ugnsgallret längst ner i ugnen och grädda i 15–18 minuter. Håll ett öga på dem längs vägen. Servera pommes duchessen omedelbart.
TIPS:
Du kan tillsätta en av följande ingredienser till potatismoset: Cirka 20 oliver hackade med SuperSonic Chopper Liten, hackade färska örter (persilja, körvel, gräslök, koriander) eller 30 g riven parmesan.