Potatisvåfflor med bacon och ost
Tillvägagångssätt
Ingredienser
8 personer
- 350 g potatis
- 1 dl vatten
- 90 g mjukt smör
- 3/4 dl mjölk
- 3 äggulor
- 1 nypa riven muskotnöt
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk peppar
- 3 äggvitor
- Topping
- 200 g bacon
- 100 g riven ost
Förberedelse
20 minuterTillagning
40 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Ta ut bakgallret ur ugnen. Placera 2 Silikon Våffelformar på den och värm upp ugnen till +180 °C
varmluft. -
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Tillaga i MicroCook Kanna 1 l i 10 minuter vid 600 watt. Låt vila i 3
minuter. -
Häll av vattnet från potatisen. Häll potatisen i Ultimate Vispskål 4,5 l och mosa med Grönsaksstöt. Tillsätt mjukt smör och blanda med Degskrapa. Tillsätt mjölk, äggulor, muskotnöt, salt och peppar och blanda.
-
Vispa äggvitorna hårda i EZ Speedy och vänd dem försiktigt i smeten.
-
Fördela smeten i 2 Silikon Våffelformar och grädda i 20 minuter. Låt svalna innan de försiktigt tas ur
formarna och läggs på Silikon Bakunderlägg. -
Skär bacon i små bitar med U-series Kockkniv och tillaga i mikrovågsugn i MicroCook Kanna 1 l i 4 minuter
vid 600 watt. Rör runt efter 2 minuter. -
Fördela bacon och riven ost på våfflorna och grädda i ytterligare 6-8 minuter på Silikon Bakunderlägg
vid +220 °C varmluft.