Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt Varmrätt
Tillbaka till resultat

Potatisvåfflor med bacon och ost

  • Tupperware Potatisvåfflor med bacon och ost

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 personer

  • 350 g potatis
  • 1 dl vatten
  • 90 g mjukt smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 nypa riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • 3 äggvitor
  • Topping
  • 200 g bacon
  • 100 g riven ost

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

40 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Ta ut bakgallret ur ugnen. Placera 2 Silikon Våffelformar på den och värm upp ugnen till +180 °C
    varmluft.

  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Tillaga i MicroCook Kanna 1 l i 10 minuter vid 600 watt. Låt vila i 3
    minuter.

  3. Häll av vattnet från potatisen. Häll potatisen i Ultimate Vispskål 4,5 l och mosa med Grönsaksstöt. Tillsätt mjukt smör och blanda med Degskrapa. Tillsätt mjölk, äggulor, muskotnöt, salt och peppar och blanda.

  4. Vispa äggvitorna hårda i EZ Speedy och vänd dem försiktigt i smeten.

  5. Fördela smeten i 2 Silikon Våffelformar och grädda i 20 minuter. Låt svalna innan de försiktigt tas ur
    formarna och läggs på Silikon Bakunderlägg.

  6. Skär bacon i små bitar med U-series Kockkniv och tillaga i mikrovågsugn i MicroCook Kanna 1 l i 4 minuter
    vid 600 watt. Rör runt efter 2 minuter.

  7. Fördela bacon och riven ost på våfflorna och grädda i ytterligare 6-8 minuter på Silikon Bakunderlägg
    vid +220 °C varmluft.

 
Top