Svamprisotto
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 220 g arborioris (sköljt)
- 530 ml grönsaksfond*
- 225 g färska svampar (skivade)
- 1 lök (finhackad)
- 15 ml olivolja (cirka 1 msk)
- 5 ml salt
- 50 g riven parmesanost
Förberedelse
5 minuterTillagning
15 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Lägg alla ingredienser förutom oljan och parmesanosten i tryckkokaren, rör om och lägg på och lås locket. Tillaga i mikrovågsugn i 15 minuter på 700 watt.
-
Ta ut tryckkokaren ur mikrovågsugnen och låt stå med locket på tills tryckindikatorn sjunker, cirka 10 minuter. Lås sedan upp och ta bort locket.
-
Ta av locket och rör ner oljan och parmesanosten.
Tips: *Traditionellt tillagas risotto med vitt vin. Om så önskas kan du byta ut 1,2 dl av grönsaksfonden mot vitt vin.