Bullar med hackad choklad
Tillvägagångssätt
Ingredienser
8 bullar
- 200 g vetemjöl
- 75 g socker
- 5 ml bakpulver (±1 tsk)
- 60 g hackad choklad
- 75 ml mjölk (vanlig eller mjölkfri) (±5 msk)
- 50 ml vegetabilisk olja (±3 msk)
- 1 ägg
- Olja för smörjning
Förberedelse
10 minuterTillagning
25 minuterVilotid
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Värm upp ugnen till 190 °C utan varmluft.
-
Blanda mjöl, socker, bakpulver och hackad choklad i Ultimate Vispskål 3,5 l. Förslut skålen och skaka för att blanda ingredienserna ordentligt.
-
Tillsätt mjölk, olja och ägg i Ultimate Vispskål 1 l. Stäng och skaka ordentligt.
-
Häll ner 1-litersskålens innehåll i 3,5-litersskålen med de torra ingredienserna. Förslut skålen och skaka från sida till sida tio gånger. Skaka sedan växelvis upp och ner och sida till sida i 1 minut eller tills du inte hör något ljud.
-
Ta bort förseglingen och rör om tills du har en jämn blandning.
-
Skopa upp åtta till tio deghögar på en Silikon Bakunderlag med kant med MultiScoop*.
-
Sätt bakplåten näst längst ner i ugnen och grädda i cirka 25 minuter, eller tills bullarna är gyllenbruna.
-
Låt svalna i 15 minuter innan servering.
TIPS:
* Använd Medium Portionsskopa för att göra jämnstora kakor/bullar på nolltid!