Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Bullar med hackad choklad

  • Tupperware Bullar med hackad choklad

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 bullar

  • 200 g vetemjöl
  • 75 g socker
  • 5 ml bakpulver (±1 tsk)
  • 60 g hackad choklad
  • 75 ml mjölk (vanlig eller mjölkfri) (±5 msk)
  • 50 ml vegetabilisk olja (±3 msk)
  • 1 ägg
  • Olja för smörjning

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

25 minuter

Vilotid

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Värm upp ugnen till 190 °C utan varmluft. 

  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och hackad choklad i Ultimate Vispskål 3,5 l. Förslut skålen och skaka för att blanda ingredienserna ordentligt.

  3. Tillsätt mjölk, olja och ägg i Ultimate Vispskål 1 l. Stäng och skaka ordentligt. 

  4. Häll ner 1-litersskålens innehåll i 3,5-litersskålen med de torra ingredienserna. Förslut skålen och skaka från sida till sida tio gånger. Skaka sedan växelvis upp och ner och sida till sida i 1 minut eller tills du inte hör något ljud.

  5. Ta bort förseglingen och rör om tills du har en jämn blandning.

  6. Skopa upp åtta till tio deghögar på en Silikon Bakunderlag med kant med MultiScoop*.

  7. Sätt bakplåten näst längst ner i ugnen och grädda i cirka 25 minuter, eller tills bullarna är gyllenbruna.

  8. Låt svalna i 15 minuter innan servering.

TIPS:

* Använd Medium Portionsskopa för att göra jämnstora kakor/bullar på nolltid!

 
Top