Muffins med jordgubbar och citron
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 muffins
- 250 g skivade jordgubbar
- 3 msk smakneutral olja
- 1 citron (saft och rivet skal)
- 125 g vetemjöl
- 62 g socker
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- Frosting:
- 62 g smör (rumstempererat)
- 1 msk vaniljpulver
- 1.5 msk citronsaft
- 150 g florsocker
Förberedelse
10 minuterTillagning
18 minuterVilotid
10Svårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut det kalla ugnsgallret ur ugnen och lägg Silikon Cupcakeform på det. Värm ugnen till 180 °C.
-
Tillsätt jordgubbar i SuperSonic Chopper Stor och mixa dem till puré genom att dra i snöret. Tillsätt olja, citronsaft och skal och blanda ihop.
-
Tillsätt de torra ingredienserna i Ultimate Vispskål 3,5 l. Häll innehållet från SuperSonic Chopper Stor i skålen och blanda ihop.
-
Fördela smeten i Silikon Cupcakeform och grädda i 15–18 minuter. Låt muffinsarna svalna innan du tar ut dem ur formen.
-
Frosting: Tillsätt smör, vaniljpulver och citronsaft i EZ Speedy. Mixa på hastighet 2. Tillsätt hälften av
florsockret och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av florsockret och blanda ihop. -
Dekorera dina muffins med frosting med hjälp av Spritspåse. Garnera eventuellt med några färska jordgubbar på toppen.