Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Muffins med jordgubbar och citron

  • Tupperware Muffins med jordgubbar och citron

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 muffins

  • 250 g skivade jordgubbar
  • 3 msk smakneutral olja
  • 1 citron (saft och rivet skal)
  • 125 g vetemjöl
  • 62 g socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Frosting:
  • 62 g smör (rumstempererat)
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1.5 msk citronsaft
  • 150 g florsocker

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

18 minuter

Vilotid

10 

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Ta ut det kalla ugnsgallret ur ugnen och lägg Silikon Cupcakeform på det. Värm ugnen till 180 °C.

  2. Tillsätt jordgubbar i SuperSonic Chopper Stor och mixa dem till puré genom att dra i snöret. Tillsätt olja, citronsaft och skal och blanda ihop.

  3. Tillsätt de torra ingredienserna i Ultimate Vispskål 3,5 l. Häll innehållet från SuperSonic Chopper Stor i skålen och blanda ihop.

  4. Fördela smeten i Silikon Cupcakeform och grädda i 15–18 minuter. Låt muffinsarna svalna innan du tar ut dem ur formen.

  5. Frosting: Tillsätt smör, vaniljpulver och citronsaft i EZ Speedy. Mixa på hastighet 2. Tillsätt hälften av
    florsockret och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av florsockret och blanda ihop.

  6. Dekorera dina muffins med frosting med hjälp av Spritspåse. Garnera eventuellt med några färska jordgubbar på toppen.

 
Top