Mascarponemousse med passionsfrukt och maräng
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- 45 g mascarpone (±3 msk)
- 1 äggvita
- 15 g socker (±1 msk)
- 1 passionsfrukt
- 10 g maräng
Förberedelse
10 minuterVilotid
1 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
I Ultimate Vispskål 3,5 l, rör mascarponen med en Stekspade tills den är slät.
-
Vispa äggvitan till hårda toppar* i Eazy Speedy på hastighet 1. Tillsätt sedan socker och vispa i 10 sekunder till.
-
Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan i mascarponen i två omgångar.
-
Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukten med en sked. Varva sedan mousse och fruktkött i Universal Jar 3,25 dl. Låt stå i kylen i minst 1 timme.
-
Strö över marängen (delad i små bitar) innan servering.
TIPS:
*När du vispar små mängder såsom 1 äggvita, luta/vinkla basen för bästa resultat.