Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Mascarponemousse med passionsfrukt och maräng

  • Tupperware Mascarponemousse med passionsfrukt och maräng

Tillvägagångssätt

Ingredienser

1 personer

  • 45 g mascarpone (±3 msk)
  • 1 äggvita
  • 15 g socker (±1 msk)
  • 1 passionsfrukt
  • 10 g maräng

Förberedelse

10 minuter

Vilotid

1 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. I Ultimate Vispskål 3,5 l, rör mascarponen med en Stekspade tills den är slät.

  2. Vispa äggvitan till hårda toppar* i Eazy Speedy på hastighet 1. Tillsätt sedan socker och vispa i 10 sekunder till.

  3. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan i mascarponen i två omgångar.

  4. Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukten med en sked. Varva sedan mousse och fruktkött i Universal Jar 3,25 dl. Låt stå i kylen i minst 1 timme.

  5. Strö över marängen (delad i små bitar) innan servering.

TIPS:

*När du vispar små mängder såsom 1 äggvita, luta/vinkla basen för bästa resultat. 

 
Top