Ostkaka med hallonglass
Tillvägagångssätt
Ingredienser
12 personer
- Glassfyllning
- 300 g färskost (rumstempererad)
- 165 g socker
- 1 l vaniljglass (något tinad)
- 250 g frysta hallon (lätt krossade)
- Ostkakans botten
- 170 g söta kex (krossade)
- 140 g osaltat smör (smält)
- 1 nypa En nypa salt
- För servering
- Halloncoulis
- Färska hallon och jordgubbar
Förberedelse
15 minuterVilotid
4Svårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Tillsätt färskost och socker i Ultimate Vispskål 3,5 l och vispa tills blandningen är slät. Tillsätt glass och fortsätt vispa tills blandningen är slät. Vänd ner frysta hallon.
-
Häll blandningen i Jello Ring-basen och täck sedan över den. Frys i 1–2 timmar, eller tills blandningen har stelnat.
-
Blanda krossade kex, smält smör och salt noga för att göra ostkakans botten.
-
Ta bort Jello Ring-locket och platta sedan försiktigt ut blandningen ovanpå ostkakans fyllning för att bilda ostkakans botten. Täck över ostkakan och ställ den i frysen i 2 timmar, eller tills den har stelnat.
-
Skiva kakan och servera genast med halloncoulis och färska bär.