Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Ostkaka med hallonglass

  • Tupperware Ostkaka med hallonglass

Tillvägagångssätt

Ingredienser

12 personer

  • Glassfyllning
  • 300 g färskost (rumstempererad)
  • 165 g socker
  • 1 l vaniljglass (något tinad)
  • 250 g frysta hallon (lätt krossade)
  • Ostkakans botten
  • 170 g söta kex (krossade)
  • 140 g osaltat smör (smält)
  • 1 nypa En nypa salt
  • För servering
  • Halloncoulis
  • Färska hallon och jordgubbar

Förberedelse

15 minuter

Vilotid

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Tillsätt färskost och socker i Ultimate Vispskål 3,5 l och vispa tills blandningen är slät. Tillsätt glass och fortsätt vispa tills blandningen är slät. Vänd ner frysta hallon.

  2. Häll blandningen i Jello Ring-basen och täck sedan över den. Frys i 1–2 timmar, eller tills blandningen har stelnat.

  3. Blanda krossade kex, smält smör och salt noga för att göra ostkakans botten. 

  4. Ta bort Jello Ring-locket och platta sedan försiktigt ut blandningen ovanpå ostkakans fyllning för att bilda ostkakans botten. Täck över ostkakan och ställ den i frysen i 2 timmar, eller tills den har stelnat.

  5. Skiva kakan och servera genast med halloncoulis och färska bär.

 
Top