Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Sallad
Tillbaka till resultat

Inlagd paprika

  • Tupperware Inlagd paprika

Tillvägagångssätt

Ingredienser

10 personer

  • 3.5 kg röd paprika*
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • SALTLAKE:
  • 6 dl vatten
  • 6 dl vitvinsvinäger (7 % syra)
  • 575 g socker
  • 20 g grovt havssalt (cirka 4 tsk.)

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

12 minuter

Vilotid

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Tvätta paprikan och skär den i fjärdedelar. Ta bort kärnhuset och kärnorna. Skär bitarna i tunna strimlor.

  2. Koka upp vatten och vinäger till laken på hög värme i cirka 5–8 minuter. Tillsätt sedan salt och socker och rör om tills det har lösts upp.

  3. Lägg paprikabitarna i saltlaken och koka dem i cirka 2 minuter, eller tills bitarna är mjuka.

  4. Lägg vitlöksklyftorna i Universal Jar 3 l – inläggning.

  5. Ta upp paprikabitarna ur saltlaken med Djup Hålslev och lägg dem i behållaren. Fyll inte behållaren över flaskhalsen.

  6. Låt laken svalna i 5 minuter och häll den sedan över paprikabitarna. Fyll behållaren med vätska upp till flaskans hals.

  7. Låt behållaren stå i 10 minuter så att vätskan kan fördelas mellan ingredienserna. Häll i mer vätska vid behov, dock högst upp till flaskans hals, och sätt sedan på locket med den inbyggda ventilen.

  8. Behållaren kan förvaras i upp till 6 månader på en sval, mörk plats. Paprikan är klar efter 2–3 veckor.

*Om du älskar kryddig mat fungerar detta recept även med chilipeppar.

TIPS:

  • Öppnad behållare ska förvaras upprätt i kylen och innehållet användas inom 20 dagar.
  • Oöppnade burkar håller i upp till 6 månader vid förvaring på en sval, mörk plats.
  • Hållbarheten kan variera beroende på kvaliteten på de grönsaker som används och hygieniska försiktighetsåtgärder under tillagningen.
 
Top