Lasagne
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- Bechamelsås
- 50 g smör
- 50 g mjöl
- salt
- muskotnöt
- 7 dl mjölk, rumstempererad
- Ragu
- 1 liten lök (ca. 50 g)
- 1 morot (ca. 50 g)
- 1 stjälk selleri (ca. 50 g)
- Lite olivolja
- 500 g kalv- eller nötfärs blandat med fläskfärs eller hackad bacon (ca 80 g)
- 30 ml vitt vin
- 500 g tomatsås
- 1 tsk tomatpuré (koncentrerad tomat)
- Salt efter smak
- 5 g strösocker
Förberedelse
20 minuterTillagning
20 minuterVilotid
5Svårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Bechamelsås
-
Smält smöret i MicroCook Kanna 1 l i 40 sekunder på 600 watt.
-
Tillsätt mjöl, salt och riven muskot och blanda med Visp.
-
Häll långsamt i mjölken under omrörning och värm sedan blandningen i 3 minuter på 600 watt.
-
Rör om och koka upp igen i 3 minuter på 600 watt.
-
Rör om och låt vila i 5 minuter.
-
Om du föredrar en tjockare sås kan du tillaga blandningen i 1 minut åt gången på 600 watt. Rör då om emellan och låt sedan blandningen stå i 5 minuter.
-
Ragu
-
Skala och skär lök, morot och selleri i små bitar. Grovhacka bitarna med SuperSonic Chopper Liten och lägg dem i MicroCook Rund 2,25 l med lite olivolja. Lägg på locket och värm i 1 minut på 600 watt.
-
Rör om grönsakerna med Rörslev, tillsätt köttfärsen och rör om igen.
-
Lägg på locket och tillaga i 4 minuter på 600 watt. Rör om ordentligt emellanåt (2 + 2 minuter) för att fördela köttet i små bitar.
-
Tillsätt vinet och koka utan lock i 1,5 minuter på 600 watt.
-
Rör om väl och tillsätt sedan tomatsås, tomatpuré, salt och socker.
-
Rör om för att blanda såsen, lägg på locket och koka i 20 minuter på 600 watt. Rör om var femte minut. Låt rätten
svalna i 5 minuter.
Färdigställ lasagnen i ugnen med UltraPro Rektangulär 3,3 l (ca 300 g lasagneplattor). Ragu och bechamelsås tillagas snabbt och enkelt, så att du sparar tid och energi. Rätten kan enkelt tillagas dagen innan.