Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Mustig soppa med vintergrönsaker

  • Tupperware Mustig soppa med vintergrönsaker

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 1 gul lök (skuren i fjärdedelar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri (skurna i fjärdedelar)
  • 2 morötter (skalade och skurna i fjärdedelar)
  • 30 ml kokos- eller olivolja (±2 msk)
  • 4 skivor bacon (grovt hackade)
  • 1 stor purjolök (endast den vita delen och i tunna skivor)
  • 2 kvistar rosmarin (endast blad)
  • 1 kvist timjan (endast blad)
  • 1 lagerblad
  • 1.5 l grönsaks- eller kycklingfond
  • 440 g konserverade cannellinibönor (avrunna och sköljda)
  • 150 g okokt pasta, t.ex. makaroner
  • Salt och peppar efter smak
  • 60 g grönkål
  • Till servering
  • Olivolja
  • Citronsaft
  • Nyhackad persilja

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

31 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Tillsätt lök, vitlök, selleri och morötter i SuperSonic Chopper Stor. Sätt på locket och dra i snöret tills grönsakerna är finhackade.

  2. Värm upp oljan i Tupp Universal Gryta 4 l och stek baconet i 2–3 minuter eller tills det börjar få färg. Tillsätt purjolöken och fräs i 2–3 minuter.

  3. Tillsätt hackade grönsaker, rosmarin, timjan och lagerblad och fräs i 2–3 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna.

  4. Tillsätt fond, bönor, pasta, salt och peppar. Sätt på locket och koka i 15–20 minuter på låg värme. Rör om då och tills pastan är kokt. Tillsätt grönkål och koka i 2 minuter eller tills grönkålen är mjuk.

  5. Servera med bröd och färskriven parmesan.

TIPS:

  • Tillsätt valfria grönsaker, t.ex. sötpotatis, squash eller broccoli.
  • Du kan även tillsätta stekt kyckling för en mer proteinrik soppa.
 
Top