Mustig soppa med vintergrönsaker
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 1 gul lök (skuren i fjärdedelar)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stjälkar selleri (skurna i fjärdedelar)
- 2 morötter (skalade och skurna i fjärdedelar)
- 30 ml kokos- eller olivolja (±2 msk)
- 4 skivor bacon (grovt hackade)
- 1 stor purjolök (endast den vita delen och i tunna skivor)
- 2 kvistar rosmarin (endast blad)
- 1 kvist timjan (endast blad)
- 1 lagerblad
- 1.5 l grönsaks- eller kycklingfond
- 440 g konserverade cannellinibönor (avrunna och sköljda)
- 150 g okokt pasta, t.ex. makaroner
- Salt och peppar efter smak
- 60 g grönkål
- Till servering
- Olivolja
- Citronsaft
- Nyhackad persilja
Förberedelse
20 minuterTillagning
31 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Tillsätt lök, vitlök, selleri och morötter i SuperSonic Chopper Stor. Sätt på locket och dra i snöret tills grönsakerna är finhackade.
-
Värm upp oljan i Tupp Universal Gryta 4 l och stek baconet i 2–3 minuter eller tills det börjar få färg. Tillsätt purjolöken och fräs i 2–3 minuter.
-
Tillsätt hackade grönsaker, rosmarin, timjan och lagerblad och fräs i 2–3 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna.
-
Tillsätt fond, bönor, pasta, salt och peppar. Sätt på locket och koka i 15–20 minuter på låg värme. Rör om då och tills pastan är kokt. Tillsätt grönkål och koka i 2 minuter eller tills grönkålen är mjuk.
-
Servera med bröd och färskriven parmesan.
TIPS:
- Tillsätt valfria grönsaker, t.ex. sötpotatis, squash eller broccoli.
- Du kan även tillsätta stekt kyckling för en mer proteinrik soppa.