Tigerkaka
Tillvägagångssätt
Ingredienser
8 personer
- 300 g smör (mycket mjuk), tärnad
- 300 g socker
- 6 ägg
- 300 g mjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mörk choklad
- 3 tsk kakaopulver
- 1 msk i den smälta chokladen
Förberedelse
30 minuterTillagning
50 minuterVilotid
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 170 °C.
-
Vispa socker, vaniljsocker och smör i Eazy Speedy till en krämig, fluffig konsistens.
-
Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills alla ägg är tillsatta.
-
Tillsätt äggmassan i Ultimate Mixing Bowl 3,5 l. Tillsätt mjöl, mjölk, bakpulver och salt och blanda ihop det med degskrapan tills du har en smidig smet.
-
Lägg Silikonform Krona på ett kallt ugnsgaller och häll i hälften av smeten.
-
Tillsätt chokladen och smöret i MicroCook-kannan 1 l och smält det i mikron i ca. 2-2,5 min. på 360 watt. Vänd ner den smälta chokladen och kakaopulvret i resterande smet.
-
Häll försiktigt ner chokladsmeten i formen. Skapa ett marmormönster genom att göra en åtta i smeten med hjälp av Liten Degskrapa.
-
Sätt ugnsgallret längst ner i ugnen och grädda kakan i ca 50 min. Låt kakan svalna i 30 min. innan du stjälper upp den ur formen.
Tips: Gör tigerkakan till en riktigt julkaka! Fyll hålet i kakan med polkagrisstänger, julgodis och choklad.