Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Tigerkaka

  • Tupperware Tigerkaka

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 personer

  • 300 g smör (mycket mjuk), tärnad
  • 300 g socker
  • 6 ägg
  • 300 g mjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad
  • 3 tsk kakaopulver
  • 1 msk i den smälta chokladen

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

50 minuter

Vilotid

30 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 170 °C.

  2. Vispa socker, vaniljsocker och smör i Eazy Speedy till en krämig, fluffig konsistens.

  3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills alla ägg är tillsatta.

  4. Tillsätt äggmassan i Ultimate Mixing Bowl 3,5 l. Tillsätt mjöl, mjölk, bakpulver och salt och blanda ihop det med degskrapan tills du har en smidig smet.

  5. Lägg Silikonform Krona på ett kallt ugnsgaller och häll i hälften av smeten.

  6. Tillsätt chokladen och smöret i MicroCook-kannan 1 l och smält det i mikron i ca. 2-2,5 min. på 360 watt. Vänd ner den smälta chokladen och kakaopulvret i resterande smet.

  7. Häll försiktigt ner chokladsmeten i formen. Skapa ett marmormönster genom att göra en åtta i smeten med hjälp av Liten Degskrapa.

  8. Sätt ugnsgallret längst ner i ugnen och grädda kakan i ca 50 min. Låt kakan svalna i 30 min. innan du stjälper upp den ur formen.

Tips: Gör tigerkakan till en riktigt julkaka! Fyll hålet i kakan med polkagrisstänger, julgodis och choklad.

 
Top