Tillbaka till resultat
Squash blommor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- Ingredienser till 6 st.
- 1 vitlöksklyfta
- 10-12 basilikablad
- 2 dl vispgrädde
- 2 ägg
- Salt och peppar
- 2 squash (450–500 g)
Förberedelse
10 minuterTillagning
50 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Ta ut bakplåten ur ugnen och värm upp ugnen till 180 °C.
- Hacka vitlök och basilikablad i Herb Chopper.
- Häll ner vispgrädde, ägg, salt och peppar samt innehållet från Herb Chopper i Eazy Shaker 6 dl och skaka.
- Skär squashen i skivor på längden med hjälp av Click Series Grönsaksskärare.
- Lägg Silikon Cupcakeform på ett kallt ugnsgaller och placera squashskivorna i formarna så att de bildar en blomma.
- Skaka äggblandningen igen och fördela den sedan över squashskivorna.
- Tillaga i ugnen på nedersta falsen i cirka 50 minuter. Låt squashblommorna svalna i 10 minuter innan du tar ut dem ur formen.