Pommes frites av sötpotatis med chili och lime
Tillvägagångssätt
Ingredienser
2 personer
- 1 stor sötpotatis
- 15 ml olivolja (ca 1 msk)
- 1 lime (rivet skal och juice)
- 5 ml chilipulver (ca 1 tsk)
- 5 ml vitlökspulver (ca 1 tsk)
- Salt och peppar efter smak
- 15 ml hackad koriander (ca 1 msk)
Förberedelse
15 minuterTillagning
28 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skrubba sötpotatisen och skala om så önskas. Skär sötpotatisen på mitten på längden. Vänd halvorna med snittsidan nedåt på skärbrädan och skär sedan varje halva på längden i 0,6 cm breda stavar.*
-
Vänd stavarna på sidan och skär var och en i 0,6 cm tjocka pommes frites. Om stavarna är långa, dela dem på mitten på tvären så att pommes fritesen blir cirka 7,5–10 cm långa. Lägg pommes fritesen i en stor vispskål.
-
Vänd pommes fritesen i olivolja tills stavarna är väl täckta. Tillsätt limejuice, rivet limeskal, chilipulver, vitlökspulver, salt och peppar och blanda sedan igen tills stavarna är helt täckta.
-
Värm upp Airfryer 3 l till 195 °C i 5 minuter.
-
Arbeta i omgångar och lägg till sötpotatis i Airfryer-korgen i ett enda, jämnt lager. Se till att pommes fritesen har gott om plats så att luften kan cirkulera. Tillaga i 12–14 minuter tills pommes fritesen är gyllene och krispig. Skaka korgen halvvägs genom tillagningstiden. Upprepa med de resterande pommes fritesen.
-
Strö över hackad koriander och servera varmt.
TIP:
*Använd MandoChef, rund rattinställning nr 9, triangulär rattinställning nr 9, för att göra perfekta pommes frites snabbt och enkelt.