Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt Bröd Snacks
Tillbaka till resultat

Pizzasnäckor

  • Tupperware Pizzasnäckor

Tillvägagångssätt

Ingredienser

8 personer

  • Deg
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk socker
  • 12.5 g jäst
  • 200 g vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja (± 0,5 spsk)
  • Fyllning
  • 1.5 Salladlökar
  • 100 g färsk svamp
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 msk solrosolja (± 1spsk)
  • 25 g riven emmentalerost
  • 50 g fetaost
  • Olja för stekning
  • Ost att strö över
  • Tomatsås
  • 30 g tomatpuré
  • 1/2 msk vatten
  • 1/2 msk solrosolja
  • 1/2 tsk italienska kryddor: oregano, timjan osv.
  • Salt och peppar

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

25 minuter

Vilotid

40 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Blanda vatten, socker och jäst tills jästen är upplöst.

  2. Tillsätt mjöl, salt och olja i Ultimate Vispskål 3,5 l. Gör en grop i mitten och rör ner jästblandningen. Knåda ihop allt tills alla ingredienser är blandade

  3. Sätt på locket. Tryck på locket för att släppa ut
    överflödig luft. Ställ skålen att jäsa i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 30–40 minuter

Fyllning

  1. Förbered fyllningen medan degen jäser. Skär salladslöken i fina ringar och tärna paprika och svamp. Värm upp olja i en panna och stek grönsakerna tills vätskan har avdunstat. Låt det sedan svalna

Tomatsås

  1. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i Ultimate Vispskål 2 l.

  2. Strö eventuellt lite mjöl över den jästa degen. Kavla ut degen på Degunderlägget.

  3. Bred ut tomatsåsen på degen. Blanda ner riven emmentalerost och smulad fetaost i den avsvalnade fyllningen och fördela detta jämnt över tomatsåsen. Krydda med italienska kryddor.

  4. Rulla ihop degen och skär 8 pizzasnäckor. Smörj PremiaGlas 1,5 l med olja. Lägg pizzasnäckorna sida vid sida i PremiaGlas 1,5 l med snittytan uppåt.

  5. Låt pizzasnäckorna jäsa övertäckta i cirka 20 minuter, tills de har svällt upp. Värm under tiden ugnen till 200 °C över-/undervärme

  6. Strö den resterande osten över degen och grädda pizzasnäckorna i ugnen i 20–25 minuter.

 
Top