Pizzasnäckor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
8 personer
- Deg
- 1 dl ljummet vatten
- 1/2 tsk socker
- 12.5 g jäst
- 200 g vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 msk olivolja (± 0,5 spsk)
- Fyllning
- 1.5 Salladlökar
- 100 g färsk svamp
- 1/2 röd paprika
- 1/2 msk solrosolja (± 1spsk)
- 25 g riven emmentalerost
- 50 g fetaost
- Olja för stekning
- Ost att strö över
- Tomatsås
- 30 g tomatpuré
- 1/2 msk vatten
- 1/2 msk solrosolja
- 1/2 tsk italienska kryddor: oregano, timjan osv.
- Salt och peppar
Förberedelse
30 minuterTillagning
25 minuterVilotid
40 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Blanda vatten, socker och jäst tills jästen är upplöst.
-
Tillsätt mjöl, salt och olja i Ultimate Vispskål 3,5 l. Gör en grop i mitten och rör ner jästblandningen. Knåda ihop allt tills alla ingredienser är blandade
-
Sätt på locket. Tryck på locket för att släppa ut
överflödig luft. Ställ skålen att jäsa i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 30–40 minuter
Fyllning
-
Förbered fyllningen medan degen jäser. Skär salladslöken i fina ringar och tärna paprika och svamp. Värm upp olja i en panna och stek grönsakerna tills vätskan har avdunstat. Låt det sedan svalna
Tomatsås
-
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i Ultimate Vispskål 2 l.
-
Strö eventuellt lite mjöl över den jästa degen. Kavla ut degen på Degunderlägget.
-
Bred ut tomatsåsen på degen. Blanda ner riven emmentalerost och smulad fetaost i den avsvalnade fyllningen och fördela detta jämnt över tomatsåsen. Krydda med italienska kryddor.
-
Rulla ihop degen och skär 8 pizzasnäckor. Smörj PremiaGlas 1,5 l med olja. Lägg pizzasnäckorna sida vid sida i PremiaGlas 1,5 l med snittytan uppåt.
-
Låt pizzasnäckorna jäsa övertäckta i cirka 20 minuter, tills de har svällt upp. Värm under tiden ugnen till 200 °C över-/undervärme
-
Strö den resterande osten över degen och grädda pizzasnäckorna i ugnen i 20–25 minuter.