Veganska Kakor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
15 personer
- 125 g mjölkfritt margarin
- 50 g vitt socker
- 50 g farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 50 g äppelmos
- 1 msk havremjölk
- 200 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk natriumbikarbonat
- 75–100 g veganska mörka chokladknappar
Förberedelse
15 minuterTillagning
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Använd handvispen och rör ihop margarin, vitt socker, farinsocker, vaniljsocker och salt i EZ Mix N Store med stänkskyddet.
-
Tillsätt havremjölk och äppelmos och vispa kort så att ingredienserna blandas.
-
Tillsätt mjöl, bakpulver och natriumbikarbonat. Vispa igen tills alla ingredienser har blandats ordentligt.
-
Tillsätt mjöl, bakpulver och natriumbikarbonat. Vispa igen tills alla ingredienser har blandats ordentligt.
-
Använd Multi Scoop med mitthuvudet för att forma kakdegsbollar. Lägg dem på Silikon Bakunderlag med kant och lämna några centimeter mellan varje kaka så att de inte rör vid varandra när de sväller i ugnen
-
Använd baksidan av Multi Scoop för att platta ut varje kakboll och strö över de resterande chokladknapparna.
-
Grädda i ugnen i 14–15 minuter vid 180 ºC.
-
Låt kakorna stå i några minuter och lyft sedan av dem med hjälp av Degskrapa Stor.
Proffstips: Ett annat proffstips är att ta en neutral olja i skopan innan du använder till kladdig smet eller deg. Så släpper det ännu lättare.