Potatiskroketter
Tillvägagångssätt
Ingredienser
18 personer
- 550 g skalad potatis
- 1/2 dl vatten
- 1 smör
- 1 ägg
- 1.5 msk mjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk peppar
- Panering
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- 50 g ströbröd
Förberedelse
20 minuterTillagning
5 minuterVilotid
5 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Skala potatisen med Universal Grönsaksskalare och skär den i mindre bitar med U-series Universalkniv. Lägg bitarna i MicroCook 2,25 l, tillsätt vatten, lägg på locket och tillaga i mikron i 15 minuter vid 900 watt. Låt potatisen vila i 5 minuter.
-
Häll eventuellt överflödigt vatten från potatisbitarna och lägg dem i Ultimate Vispskål 3,5 l. Mosa potatisen med Grönsaksstöt, tillsätt smör och vänd med Degskrapa. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar och blanda till ett slätt och fint mos.
-
Sätt i Press n' Make Sprits (rund 2,2 cm) och sätt in Press n' Make Cutter framför. Lägg Press n' Make Degunderlägg under och fyll i moset. Ta bort Cutter och tryck ut moset med Stämpel.
-
Skär rullarna i lagom stora bitar med Cutter och vänd dem i uppvispat ägg och mjölk. Vänd dem till sist i ströbröd och stek dem gyllene i rikligt med olja.
TIips:
Förbered moset i förväg och förvara det i kylen tills kroketterna ska stekas.