Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Potatiskroketter

  • Tupperware Potatiskroketter
  • Tupperware Potatiskroketter

Tillvägagångssätt

Ingredienser

18 personer

  • 550 g skalad potatis
  • 1/2 dl vatten
  • 1 smör
  • 1 ägg
  • 1.5 msk mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • Panering
  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 50 g ströbröd

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

5 minuter

Vilotid

5 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Skala potatisen med Universal Grönsaksskalare och skär den i mindre bitar med U-series Universalkniv. Lägg bitarna i MicroCook 2,25 l, tillsätt vatten, lägg på locket och tillaga i mikron i 15 minuter vid 900 watt. Låt potatisen vila i 5 minuter.

  2. Häll eventuellt överflödigt vatten från potatisbitarna och lägg dem i Ultimate Vispskål 3,5 l. Mosa potatisen med Grönsaksstöt, tillsätt smör och vänd med Degskrapa. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar och blanda till ett slätt och fint mos.

  3. Sätt i Press n' Make Sprits (rund 2,2 cm) och sätt in Press n' Make Cutter framför. Lägg Press n' Make Degunderlägg under och fyll i moset. Ta bort Cutter och tryck ut moset med Stämpel.

  4. Skär rullarna i lagom stora bitar med Cutter och vänd dem i uppvispat ägg och mjölk. Vänd dem till sist i ströbröd och stek dem gyllene i rikligt med olja.

TIips:

Förbered moset i förväg och förvara det i kylen tills kroketterna ska stekas.

 
Top