Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor Snacks
Tillbaka till resultat

Éclairer

  • Tupperware Éclairer Éclairs de Páscoa
  • Tupperware Éclairer

Tillvägagångssätt

Ingredienser

12 personer

  • Deg:
  • 2.5 dl vatten
  • 1 nypa socker
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör
  • 150 g mjöl
  • 4 ägg (medelstora)
  • Vaniljkräm:
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Dekoration:
  • Ätbara blommor (valfritt)

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

20 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

Vaniljkräm

  1. Gör vaniljkrämen först så att den är sval och klar att användas när du ska fylla dina bakverk. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och majsstärkelse i MicroCook Kanna 1 l. Rör om blandningen väl med Visp, lägg på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 20 sekunder vid 600 watt.

  2. Rör om. Häll mjölken i MicroCook Kanna 1 l, rör om igen, lägg på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 1,5 minuter vid 800 watt.

  3. Rör om. Häll mjölken i MicroCook Kanna 1 l, rör om igen, lägg på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 1,5 minuter vid 800 watt.

  4. Krämen har nu kokats upp och stelnat, men vaniljen kanske inte är helt fördelad så rör om ordentligt. Låt krämen svalna.

Eclairer:

  1. Koka upp vatten, salt, socker och smör i en kastrull på hög värme. Sänk till medelhög värme och tillsätt det siktade mjölet under konstant omrörning tills smeten är tjock och glansig.

  2. Häll över i en skål och låt svalna. När degen har svalnat lite, vispa ner ett ägg i taget.

  3. Ta ut bakplåtarna ur ugnen och lägg ett Silikon Bakunderlägg med kant på en av dem. Värm ugnen till 210 °C över- och undervärme

  4. Använd Press n' Make med den tredelade insatsen med rund spets och stäng den med spateln. Eftersom degen är mjuk kan den vara svår att flytta. Täck därför Press n' Make-plattan med bakplåtspapper och vik runt det så att det sitter ordentligt. Klicka fast den tredelade insatsen i skåran under Press n' Make-behållaren. Placera Press n' Make-plattan under Press n' Make-behållaren och häll smeten i Press n' Make-behållaren.

  5. Tryck ut degen för att enkelt bilda éclairer. Använd måttremsorna på kakplåten för att göra enhetliga bakverk.

  6. Lägg kakplåten med bakplåtspapper och éclairer på Silikon Bakunderlägg med kant och dra ut kakplåten så att éclairerna och bakplåtspappret ligger kvar på bakunderlägget.

  7. Grädda bakverken i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de fått lite färg. Låt dem svalna innan du fyller och dekorerar dem.

  8. Medan du väntar, vispa grädden i Eazy Speedy. Med Degskrapa, vänd ner den vispade grädden i vaniljkrämen lite i taget för att bevara luftigheten.

  9. Klipp ett hål i dina éclairer med TupperChef Sax. Fyll vaniljkrämen i en Spritspåse och fördela den i dina bakverk. Spritsa några toppar av vispgrädde ovanpå och dekorera med ätbara blommor.

Tip: Vidste du, at du kan skifte tyllen på sprøjteposen, selv når den er fyldt? Skru den blot af og skift til en anden. Så kan du nemt få hver éclair til at se unik ud ved hjælp af forskellige dekorationsteknikker.

 
Top