Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt
Tillbaka till resultat

Detox-kycklingsoppa

  • Tupperware Detox-kycklingsoppa

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 2 Salladlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 Kycklinglårfiléer
  • 800 ml vatten
  • 200 g gröna ärtor
  • 3 stjälkar selleri (skurna i fjärdedelar)
  • 250 g broccoli
  • 1 lagerrblad
  • 1 nypa saffran
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 6 stjälkar persilja
  • 1 msk soja sås

Förberedelse

20 minuter

Tillagning

20 minuter

Vilotid

10 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Skär bort den gröna delen av vårlöken och lägg den åt sidan

  2.  Skala vitlök och ingefära. Riv ingefäran med Zest n’ Press. Hacka vitlöken och den vita delen av vårlöken med Super-Sonic Chopper Liten.

  3. Skär kycklingen i små tärningar

  4. Lägg kycklingen, den hackade löken, riven ingefära och vatten i MicroCook Rund 2,25 l och tillaga i mikron i 8 minuter på 600 watt. Ta av locket, rör om och tillaga iytterligare 7 minuter på 600 watt med locket på.

  5. Om du använder frysta gröna ärtor ska du tina dem innan användning. Använd A-series Kockkniv för att skära rotsellerin i 2–3 mm tjocka skivor. Skär broccolin i små buketter med A-series Universalkniv 

  6.  Tillsätt grönsaker, lagerblad, saffran, salt och peppar i MicroCook. Sätt på locket och tillaga i mikron i 5–6 minuter vid 600 watt. Låt blandningen vila i 10 minuter

  7. Hacka persiljan med SuperSonic Chopper Liten och skär den gröna delen av vårlöken i tunna skivor med A-series Sågtandad Universalkniv.

  8.  Tillsätt sojasåsen (efter smak), den hackade persiljan och den gröna delen av vårlöken i soppan och servera.

 
Top