Detox-kycklingsoppa
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 2 Salladlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 20 g färsk ingefära
- 2 Kycklinglårfiléer
- 800 ml vatten
- 200 g gröna ärtor
- 3 stjälkar selleri (skurna i fjärdedelar)
- 250 g broccoli
- 1 lagerrblad
- 1 nypa saffran
- 1 tsk salt
- peppar
- 6 stjälkar persilja
- 1 msk soja sås
Förberedelse
20 minuterTillagning
20 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Skär bort den gröna delen av vårlöken och lägg den åt sidan
-
Skala vitlök och ingefära. Riv ingefäran med Zest n’ Press. Hacka vitlöken och den vita delen av vårlöken med Super-Sonic Chopper Liten.
-
Skär kycklingen i små tärningar
-
Lägg kycklingen, den hackade löken, riven ingefära och vatten i MicroCook Rund 2,25 l och tillaga i mikron i 8 minuter på 600 watt. Ta av locket, rör om och tillaga iytterligare 7 minuter på 600 watt med locket på.
-
Om du använder frysta gröna ärtor ska du tina dem innan användning. Använd A-series Kockkniv för att skära rotsellerin i 2–3 mm tjocka skivor. Skär broccolin i små buketter med A-series Universalkniv
-
Tillsätt grönsaker, lagerblad, saffran, salt och peppar i MicroCook. Sätt på locket och tillaga i mikron i 5–6 minuter vid 600 watt. Låt blandningen vila i 10 minuter
-
Hacka persiljan med SuperSonic Chopper Liten och skär den gröna delen av vårlöken i tunna skivor med A-series Sågtandad Universalkniv.
-
Tillsätt sojasåsen (efter smak), den hackade persiljan och den gröna delen av vårlöken i soppan och servera.