Tabbouleh
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 500 g blomkål
- 1/2 gurka (utan kärnor och skuren i bitar)
- 2 schalottenlökar (skalade och skurna i bitar
- 1 nypa färska kryddor (t.ex. mynta eller persilja)
- 45 ml olivolja
- 30 ml citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Förberedelse
10 minuterVilotid
30 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Lägg blomkålen i SuperSonic Chopper Stor med knivinsats. Sätt på locket och hacka i två omgångar tills konsistensen liknar små riskorn. Häll sedan blandningen i Ultimate Vispskål.
-
Lägg gurka, schalottenlök och den färska kryddan i SuperSonic Chopper Stor. Sätt på locket, hacka och lägg det i skålen med blomkålen.
-
Byt ut knivinsatsen till vispinsatsen. Häll i olivolja, citronsaft och salt och peppar. Sätt på locket och dra i snöret.
-
Häll blandningen över blomkålen och rör om tills allt är blandat. Täck med lock och låt det marinera i kylskåpet i 30 minuter innan servering.
Byt ut blomkålen med 500 g broccoli, rädisor eller rödbetor (skalade och kokta).