Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Inlagda Tomater

  • Tupperware Inlagda Tomater

Tillvägagångssätt

Ingredienser

10 personer

  • 1.8 kg plommontomater*, utan kärnor
  • 1/2 lök, , skalad (ca. 75 g)
  • 30 g färsk dill
  • 2  hela kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • LAG
  • 1.5 l vatten
  • 55 g socker
  • 75 g grovt salt
  • 1.75 dl  hvid eddike (7% syre)

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

10 minuter

Vilotid

10 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Skölj tomater och lök

  2. Ta bort kärnorna från tomaterna. Skär löken i två halvor och skiva sedan tunna halvmånar.

  3.  Lägg lök, dill, kryddpepparkorn, lagerblad och vitlök i Universal Jar 3 l - Inläggning, och lägg sedan i tomater. Fyll inte behållaren över flaskhalsen

  4. För att göra lagen kokar du vattnet på hög värme och häller sedan i socker och salt. Rör om tills det lösts upp, häll i vinäger och rör om så att allt blandas.

  5.  Låt lagen svalna i 5 minuter och häll sedan lagen över tomaterna. Fyll behållaren med vätska upp till flaskhalsen.

  6.  Låt behållaren stå i 10 minuter så att vätskan kan fördelas mellan ingredienserna. Häll i mer vätska vid behov, dock högst upp till flaskans hals, och sätt sedan på locket med den inbyggda ventilen.

  7.  Behållaren kan förvaras i upp till 6 månader på en sval, mörk plats. Innehållet är klart för användning efter ca 2–3 veckor.

  8.  Öppnad behållare ska förvaras upprätt i kylen och innehållet användas inom 20 dagar.

TIP:

Eftersom konsistensen kan ändras under konservering, rekommenderas att använda fasta eller något gröna tomater.

 
Top