Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Kycklingbröst á la sous vide

  • Tupperware Kycklingbröst á la sous vide

Tillvägagångssätt

Ingredienser

2 personer

  • 500 ml vatten
  • 30 ml salt
  • 15 ml socker
  • 2 benfria, skinnfria kycklingbröst (cirka ± 170 g vardera)
  • 2 vitlöksklyftor
  • peppar
  • 1 citron (rivet skal)
  • 4 kvistar färsk rosmarin (utan stjälk)
  • 15 ml olivenolja

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

100 minuter

Vilotid

45 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Blanda vatten, salt och socker i Ultimate Silikonpåse 1,8 l eller 2,9 l. Vispa ingredienserna tills sockret och saltet lösts upp. Lägg i kycklingbröst, tillslut påsen och ställ i kylen i 45 minuter

  2. Ställ under tiden in sous vide-maskinen på 63,5 ºC. Se till att påsen passar längs sidorna på grytan så att påsen inte flyter omkring under tillagning.

  3. Häll av vätskan från kycklingbrösten. Badda dem torra med kökshandduk. Skölj silikonpåsen och torka av den ordentligt.

  4. Gnid in finhackad vitlök på båda sidor av kycklingbrösten och krydda med peppar. Lägg citronskivor på båda sidor av kycklingbrösten och placera sedan kycklingbrösten i den rena Ultimate Silikonpåse 1,8 l eller 2,9 l.

  5. Lägg rosmarin och olivolja i silikonpåsen. Tillslut påsen försiktigt. Krama ut så mycket överflödig luft som möjligt före tillagning. Detta förhindrar vatten från att tränga in i påsen.

  6. Placera silikonpåsen i vattenbadet och ställ in timern på 1 timme och 30 minuter

  7. Ett par minuter innan tiden är ute värmer du upp en liten mängd olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den fått en fin färg på båda sidor (cirka 3-5 minuter).

 
Top