Kycklingbröst á la sous vide
Tillvägagångssätt
Ingredienser
2 personer
- 500 ml vatten
- 30 ml salt
- 15 ml socker
- 2 benfria, skinnfria kycklingbröst (cirka ± 170 g vardera)
- 2 vitlöksklyftor
- peppar
- 1 citron (rivet skal)
- 4 kvistar färsk rosmarin (utan stjälk)
- 15 ml olivenolja
Förberedelse
10 minuterTillagning
100 minuterVilotid
45 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Blanda vatten, salt och socker i Ultimate Silikonpåse 1,8 l eller 2,9 l. Vispa ingredienserna tills sockret och saltet lösts upp. Lägg i kycklingbröst, tillslut påsen och ställ i kylen i 45 minuter
-
Ställ under tiden in sous vide-maskinen på 63,5 ºC. Se till att påsen passar längs sidorna på grytan så att påsen inte flyter omkring under tillagning.
-
Häll av vätskan från kycklingbrösten. Badda dem torra med kökshandduk. Skölj silikonpåsen och torka av den ordentligt.
-
Gnid in finhackad vitlök på båda sidor av kycklingbrösten och krydda med peppar. Lägg citronskivor på båda sidor av kycklingbrösten och placera sedan kycklingbrösten i den rena Ultimate Silikonpåse 1,8 l eller 2,9 l.
-
Lägg rosmarin och olivolja i silikonpåsen. Tillslut påsen försiktigt. Krama ut så mycket överflödig luft som möjligt före tillagning. Detta förhindrar vatten från att tränga in i påsen.
-
Placera silikonpåsen i vattenbadet och ställ in timern på 1 timme och 30 minuter
-
Ett par minuter innan tiden är ute värmer du upp en liten mängd olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den fått en fin färg på båda sidor (cirka 3-5 minuter).