Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Tillbaka till resultat

Pannacotta med mynta och melon

  • Tupperware Pannacotta med mynta och melon

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • 8 g gelatinblad
  • 250 ml mjölk (lättmjölk eller vanlig mjölk)
  • 4 kvistar mynta
  • 100 g socker (±1 msk)
  • 400 ml vispgrädde
  • 1 cantaloupemelon 800g

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

3 minuter

Vilotid

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Lägg gelatinbladen i mycket kallt vatten under 10 minuter. Häll sedan av allt

  2. Lägg mjölk, mynta och socker i MicroCook Kanna 1 l och värm blandningen i mikrovågsugn i 3 minuter på 600 watt. Låt blandningen vila i 2 minuter. Tillsätt gelatinblad, rör om och låt vila i ytterligare 5 minuter.

  3. Häll innehållet i skålen genom en sil till en annan skål. Tillsätt sedan vispgrädde, rör om och häll upp blandningen i sex portionsglas. Låt portionerna svalna och ställ dem i kylskåpet i minst 3 timmar.

  4. Dela melonen på mitten och ta bort kärnor och skal. Skär melonen i cirka 15 mm tjocka skivor. Tärna skivorna med hjälp av Super Dicer® och den stora risten. Ställ åt sidan tills servering

  5. Just innan servering placerar man melontärningarna ovanpå pannacottan i glasen

TIP:

*The MicroCook Pitcher 1L is a great microwave safe bowl to use with this recipe

 
Top