Pannacotta med mynta och melon
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 8 g gelatinblad
- 250 ml mjölk (lättmjölk eller vanlig mjölk)
- 4 kvistar mynta
- 100 g socker (±1 msk)
- 400 ml vispgrädde
- 1 cantaloupemelon 800g
Förberedelse
15 minuterTillagning
3 minuterVilotid
3Svårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Lägg gelatinbladen i mycket kallt vatten under 10 minuter. Häll sedan av allt
-
Lägg mjölk, mynta och socker i MicroCook Kanna 1 l och värm blandningen i mikrovågsugn i 3 minuter på 600 watt. Låt blandningen vila i 2 minuter. Tillsätt gelatinblad, rör om och låt vila i ytterligare 5 minuter.
-
Häll innehållet i skålen genom en sil till en annan skål. Tillsätt sedan vispgrädde, rör om och häll upp blandningen i sex portionsglas. Låt portionerna svalna och ställ dem i kylskåpet i minst 3 timmar.
-
Dela melonen på mitten och ta bort kärnor och skal. Skär melonen i cirka 15 mm tjocka skivor. Tärna skivorna med hjälp av Super Dicer® och den stora risten. Ställ åt sidan tills servering
-
Just innan servering placerar man melontärningarna ovanpå pannacottan i glasen
TIP:
*The MicroCook Pitcher 1L is a great microwave safe bowl to use with this recipe