Ostbollar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 70 g ost (emmentaler, parmesan eller annan ost)
- 180 ml vatten
- 60 g smör
- 2 ml salt
- 100 g vetemjöl
- 3 medelstora ägg
- Äggblandning för pensling: 1 äggula och 15 ml vatten ( ± 1 msk)
Förberedelse
20 minuterTillagning
29 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Värm ugnen till 210 °
-
Riv osten med hjälp av Grate N Store™.
-
Häll vattnet i MicroCook Kanna 1 l. Tillsätt smör och salt. Sätt på locket i "öppet läge" och värm blandningen i mikrovågsugn i 4 minuter på 600 watt. Tillsätt genast mjölet och rör om kraftigt med en degskrapa tills du har fått en jämn deg som inte fastnar i kannan. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt inte nästa ägg förrän det föregående har blandats in ordentligt i degen. Skjut ner hälften av den rivna osten i degen.
-
Placera Silikon Bakunderlägg med kant på ett kallt ugnsgaller. Fäst tyllen med ett cirkulärt hål på spritspåsen och fyll påsen med degen. Gör sedan små runda bollar som är lika stora som cirklarna på bakplåten.
-
Använd en gaffel som doppats i äggblandningen för att platta till toppen av ostbollarna lite och strö över resten av den rivna osten.
-
Grädda i 25
-
Ostbollarna kan serveras som de är, som förrätt eller fyllda med färskost eller guacamole.