Muffins med fyllning av röda bär
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
- INGREDIENSER, 6 st.
- 175 g röda bär (hallon, jordgubbar etc.)
- 2 msk florsocker
- Deg
- 50 g mandlar
- 2 ½ dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 ¼ dl socker
- 1 ägg
- ½ dl mjölk
- 75 g smält smör
- 1 nypa salt
Förberedelse
20 minuterTillagning
20 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
1. Häll bär och florsocker i Smooth Chopper, blanda och häll i FreezerSmart Istärningsbehållare. Frys i minst 8 timmar. Det blir 12 sorbettärningar av denna portion och du ska använda 6 till receptet.
2. Värm ugnen till 190 °C varmluft.
3. Riv mandlar på FusionMaster Grovrivjärn.
4. Häll hälften av mandlarna, mjöl, bakpulver, socker (spara 1 msk socker), ägg, mjölk, smält smör och salt i en skål. Blanda tills konsistensen är jämn.
5. Placera Silikon Cupcakeform på ett kallt ugnsgaller och fördela smeten i formarna.
6. Ta ut sorbettärningarna: Häll varmt vatten på botten av istärningsbehållaren för att lättare få ut dem.
7. Tryck ner en sorbettärning i mitten av varje portion och strö över resten av mandlarna och socker.
8. Gräddas i 20 minuter.
Låt muffinsen vila i 5 minuter innan de försiktigt tas ur formen.